FA KUP

United sa Scholesom slavio u mančesterskom derbiju, Cityju isključen Kompany!

Pobijedili su nogometaši Manchester Uniteda gradskog rivala Cityja na njegovu Etihad stadionu u dvoboju trećeg kola FA Cupa 3-2. Derbi je označio povratak Paula Scholesa iz mirovine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. siječanj 2012. 17:43

Dvoboj se katastrofalno otvorio za domaću momčad. U desetoj minuti je Giggs u brzom protuudaru razigrao Valenciju na desnom krilu, a na Ekvadorčev je oštar centaršut sjajnim skokom i pogotkom glavom reagirao Wayne Rooney. Lopta se od grede odbila u gol rumunjskog vratara domaćih Cotela Pantilimona. Očaj se za momčad Roberta Mancinija nastavio praktički već u sljedećoj minuti, kada je kapetan Vincent Kompany isključen zbog preoštrog uklizavanja na Naniju.

Rezultiralo je to još dvama golovima u Pantilimonovoj mreži do kraja prvog dijela premda domaći u međuvremenu nisu bili bez prilika. Unitedov golman Anders Lindegaard sjajno je obranio neugodan udarac Sergija Agüera.

U 30. je minuti nakon neodlučne intervencije domaćih obrambenih igrača iz lijepog poluvoleja na 2-0 povisio Danny Welbeck, dok je Rooney u 40. minuti zabio svoj drugi gol. Ponovno je bio precizan glavom nakon što mu je Rumunj obranio 11-erac. Najstrožu je kaznu skrivio Kolarov zakašnjelim uklizavanjem u noge Welbecku.

Mancini je, napravivši dvije defenzivne izmjene, na poluvremenu uspio konsolidirati svoju momčad, a Kolarov se iskupio za pogrešku s karja poluvremena lijepim pogotkom iz slobodnog udarca. Zabio je srbijanski reprezentativac prebacivši živi zid, s oko 25 metara.

U 59. je minuti utakmice u igru za gostujući sastav ušao Paul Scholes zamijenivši Nanija. Bio je to prvi nastup 37-godišnjeg povratnika iz mirovine nakon finala Lige prvaka na Wembleyju 29. svibnja prošle godine.

Pet minuta nakon njegova ulaska Milner je Scholesu oteo loptu na desnoj strani domaćeg napada i ubacio pred gol gdje je Sergio Agüero iz drugog pokušaja smanjio na 3-2.

Zabio je Argentinac svoj 17. pogodak ove sezone za City. Na istom je broju nakon dvaju nedjeljnih pogodaka i najbolji Unitedov strijelac Rooney.

City je oštećen u 82. minuti utakmice, kada sudac Chris Foy nije 11-ercem sankcionirao igranje rukom Phila Jonesa na gol-liniji.

U trima ovosezonskim utakmicama gradskih rivala palo je čak 17 golova, ili gotovo šest po utakmici. To opet znači da golovi padaju svakih 16 minuta.

U sezonu su mančesterski klubovi krenuli 3-2 pobjedom Uniteda u Community Shieldu na Wembleyju premda su "građani" imali 2-0 na poluvremenu, nakon čega je City u prvenstvenom ogledu na Old Traffordu deklasirao Fergusonovu momčad 6-1 pobjedom.

Rooney i Ferguson nakon pobjede nad Cityjem demantirali razmirice



Nakon što su gostujućom pobjedom od 3-2 iz FA Cupa izbacili Manchester Cityja, najbolji igrač i menadžer Manchester Uniteda demantirali su napise u tisku o navodnim nesuglasicama...

U subotnjem izdanju britanskog The Independenta izašao je tekst u kojem se navodi kako je između Waynea Rooneya i Alexa Fergusona došlo do velike svađe zbog koje će menadžer "crvenih vragova" prodati svog najboljeg igrača.

Odmah nakon velike pobjede nad gradskim rivalom u FA Cupu obojica su odbacili te tvrdnje.

- Sve što je izašlo u medijima vezano za moj odnos s Fergusonom su najobičnije besmislice. Između nas dvojice nema nikakvih problema i ja želim ostati u Manchester Unitedu još dugi niz godina – izjavio je Rooney, a vrlo zanimljivo objašnjenje za takve tekstove ponudio je Ferguson.

- Wayne mora prihvatiti da engleski mediji traže novog Gascoignea o kojem bi mogli pisati. Ja s njim nemam apsolutno nikakvih problema – poručio je menadžer Manchester Uniteda.

Chelsea u reprizi finala iz 2010. izbacio Portsmouth

Dugo su se nogometaši Chelseaja mučili sa 17-plasiranim sastavom druge lige Portsmouthom, da bi na koncu ubilježili visoku pobjedu. Sve do posljednjih 10-tak minuta dvoboja na Stamford Bridgeu rezultat je bio 1-0. Mata je zabio u 48. minuti, a u završnici je sve riješio Ramires pogocima u 84. i 87. minuti, da bi svojim 20. golom u ovom natjecanju konačan rezultat u 3. minuti sudačkog dodatka postavio Frank Lampard.

Chelsea je tako izborio 4. rundu FA Cupa 14. sezonu u nizu, a uspješniji je samo Arsenal kojem je to pošlo za rukom 15. puta. Momčad sa Stamford Bridgea osvajala je najstariji trofej tri puta u zadnjih pet sezona, a u 3. kolu su izbacili svoje protivnike iz finala 2010. godine kada su slavili s 1-0 pogotkom Didiera Drogbe. Portsmouth je s druge strane dva puta podizao pehar namjenjen pobjedniku FA Cupa, posljednji puta 2008. godine, kada su pod vodstvom Harryja Redknappa u finalu svladali Cardiff s 1-0 u susretu u kojem je igrao i Niko Kranjčar.

Dodajmo da je ambiciozni trećeligaš Sheffield Wednesday na čijem je čelu nekadašnji vlasnik Portsmoutha Milan Mandaric, iz daljenjeg natjecanja izbacio ponajbolju drugoligašku momčad West Ham. Bilo je 1-0, a zgoditak odluke djelo je O'Gradyja u 88. minuti.

FA Cup, 3. kolo:



Chelsea – Portsmouth 4-0 (Mata 48, Ramires 84, 87, Lampard 90+3)

Peterborough - Sunderland 0-2 (Larsson 48, McClean 58)

Sheffield Wednesday – West Ham 1-0 (O'Grady 88)

Manchester City – Manchester United 2-3 (Kolarov 48, Agüero 64 / Rooney 10, 40, Welbeck 30)

Linker
25. rujan 2024 11:21