PAUL ELLIS
NOGOMETNI TRANSFERI

United prodaje Rooneyja i kupuje Balea, Chelsea želi Luiza Gustava, Maicon u Romi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. srpanj 2013. 13:15
Fiorentina potvrdila: Jovetić ide u Manchester City



Crnogorski nogometni reprezentativac Stevan Jovetić (23) karijeru će nastaviti u Manchester Cityju. Iz Fiorentininih su redova putem Twittera potvrdili kako su prihvatili ponudu "građana"...

Detalji transfera tek trebaju biti potvrđeni, ali vjeruje se da će City platiti 26 milijuna eura fiksne odštete, plus još moguća četiri kroz bonuse.

Dugo je vremena kao najveći favorit za Jovetićev transfer slovio Juventus, ali su u Torinu odustali od posla nakon uspješnog dovođenja Carlosa Teveza.

City je tako praktički u samo dva dana doveo dva sjajna napadača, budući je u srijedu potvrđen dolazak Španjolca Alvara Negreda iz Seville.

United prodaje Rooneyja i kupuje Garetha Balea

U engleskim medijima se nastavlja priča o Wayneu Rooneyju, nogometašu Manchester Uniteda, oko kojeg se zakuhalo nakon izjava njegovog trenera Davida Moyesa...

Podsjetimo kako je Moyes indirektno dao do znanja engleskom reprezentativcu da nije u prvom napadačkom planu, nakon čega je Rooney iskazao ljutnju i zbunjenost. Priča se dodatno zakomplicirala ekspresnom ponudom Chelseaja. Jedni su izvori govorili da Chelsea za Rooneyja nudi Juana Matu ili Davida Luiza plus miliijunsku svotu, a drugi su pisali o isključivo novčanoj ponudi.

Inače, ta je ponuda(e) navodno od strane Uniteda odbijena, a Mirror u četvrtak piše kako se engleski prvak sprema za utrku s madridskim Realom za velškog nogometaša Garetha Balea, inače člana Tottenhama.

Manchester United će po pisanju Mirrora ponuditi londonskom klubu 60 milijuna eura za 24-godišnjeg Balea, a isti izvor kaže kako je to "novac od skorašnje Rooneyjeve prodaje".

Inače, dosad se doimalo kako je Bale na sigurnom putu, jednog dana, prema Madridu i Realu. Primjerice, eminentni španjolski AS je tvrdio kako je madridski klub siguran u napadačev transfer u tolikoj mjeri da je ne samo rezervirao, već i pustio u proizvodnju dres s brojem 11 na kojem je Baleovo ime.

Uz to, AS je pisao i da bi ukupna vrijednost transfera, pri čemu se misli na odštetu londonskom Premierligašu te na igračev višegodišnji ugovor, madridski klub mogla koštati između 100 i 150 milijuna dolara.

Podsjetimo da je prošle sezone Bale postigao 21 pogodak, uz pet asistencija, tijekom 33 prvenstvena nastupa za klub s White Hart Lanea.

Linker
22. rujan 2024 06:48