NOGOMETNI MERCATO

United opet razmišlja o - Modriću, City opet zainteresiran za Ibrahimovića

Stevan Jovetić, 23-godišnji crnogorski nogometaš i još uvijek član Fiorentine, na pragu je dolaska u engleskog doprvaka Manchester City, piše Daily Mirror
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2013. 13:34

City opet zainteresiran za Ibrahimovića

Francuski L'Equipe u petak je nastavio priču o tome gdje će 31-godišnji sjajni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović igrati iduće sezone. Ostaje li u francuskom prvaku Paris St. Germainu ili negdje odlazi.

U posljednje se vrijeme najčešće pisalo kako je velika Ibrahimovićeva želja dolazak u Real Madrid. Tako je poručio svom agentu da izvidi situaciju i pokuša napraviti posao nakon kojeg bi Šveđanin odjenuo bijeli dres "kraljevskog kluba".

Ta se priča donekle stišala posljednjih dana, a L'Equipe navodi da je nanovo interes za ovim napadačem pokazao Manchester City. Klub s Etihada je bio u ozbiljnoj igri za Ibrahimovića prošlog ljeta kada je ovaj napuštao San Siro.

No, tada je Ibrahimović izabrao PSG, a City ovog ljeta očigledno kreće u novi lov za njim.

U PSG-u čekaju razvoj situacije s Edinsonom Cavanijem (trebao bi potpisati za francuskog prvaka idućeg tjedna) i s obzirom na to kako se rasplete priča s Urugvajcem, bolje će znati kako reagirati s Ibrahimovićem.

Alcantara ide u Bayern, Manchester United opet razmišlja o Modriću

Thiago Alcantara, mladi španjolski nogometni reprezentativac i član Barcelone, očigledno neće doći ovog ljeta u Manchester United, budući njegovi putevi izgleda vode prema Pepu Guardioli...

Stari trener Barcelone i novi trener Bayerna je uperio prst prema Alcantari i on je, navodno, na sigurnom putu prema bavarskoj prijestolnici. Novi trener Manchester Uniteda je time ostao bez velike svoje želje, no u rukavu još uvijek ima dva kandidata koja mu se izuzetno sviđaju i trebaju mu u njegovoj koncepciji.

Daily Star tako piše da je prva Moyesova želja hrvatski nogometaš iz Reala Luka Modrić. Iako je Moyesu jasno kako je novi trener Carlo Ancelotti izjavio da itekako računa na Modrića, novi čovjek na Old Traffordu se i dalje nada kako čelnici kluba mogu "slomiti Real" po Modrićevom pitanju.

Drugim okom Moyes prati 26-godišnjeg Lazijevog igrača Antonia Candrevu, koji je opcija B, ukoliko s Modrićem propadne posao, kako će vjerojatno i biti.

Real aktivirao odštetnu klauzulu za Illarramendija

Transfer 23-godišnjeg veznjaka Asiera Illarramendija iz Real Sociedada u Real Madrid uskoro će biti i službeno potvrđen. Madridski sportski dnevnici As i Marca potvrdili su kako je "kraljevski klub" aktivirao odštetnu klauzulu u visini 30 milijuna eura...

Igrač će potpisati petogodišnji ugovor prema kojem bi godišnje trebao zarađivati 2.5 milijuna eura.

Illarramendi će biti konkurencija Luki Modriću u veznom redu Reala, a na njegovom je dovođenju inzistirao novi Realov trener Carlo Ancelotti. Očekuje se da će iz redova obaju klubova uskoro i službeno potvrditi ovaj transfer.

Illarramendi će biti četvrto ovoljetno pojačanje Reala nakon Isca, Daniela Carvajala i Casemira.

Sky Sport: Milan postigao dogovor s Hondom

Talijanski nogometni velikan Milan postigao je dogovor o potpisu ugovora s japanskim ofenzivnim veznjakom Keisukeom Hondom (27), izvještava Sky Sport 24…

Hondi u prosincu ove godine istječe ugovor s moskovskim CSKA-om nakon čega će u siječnju postati član ''rossonera''. Hondin brat i agent sastao se tijekom četvrtka s dopredsjednikom Milana Adrianom Gallianijem i dogovorio sve uvjete suradnje.

Sky Sport 24 navodi i kako postoji mala mogućnost da Honda već ovoga ljeta dođe na San Siro. U tom će slučaju Milan, dakako, morati platiti određenu odštetu CSKA-u, ali na to će pristati tek ako prije toga ostvari prihod prodajom nekolicine igrača.

Honda je u siječnju 2008. prešao iz Nagoye u nizozemski VVV-Venlo, a dvije godine kasnije je potpisao za CSKA. Za japansku je reprezentaciju dosad odigrao 44 utakmice i postigao 15 pogodaka.

Ogbonna pet godina u Juventusu

Iz talijanskog su prvaka Juventusa službeno potvrdili da su iz gradskog rivala Torina doveli 25-godišnjeg središnjeg braniča Angela Ogbonnu…

Talijanski reprezentativac nigerijskih korijena potpisao je petogodišnji ugovor, a Torinu će pripasti 13 milijuna eura odštete u tri godišnje rate. Ogbonna je izdanak Torinove nogometne škole, a prošle je sezone u Seriji A ubilježio 22 nastupa.

Za talijansku je reprezentaciju dosad odigrao šest utakmica.

Jovetić sve bliže dolasku u Manchester City

Stevan Jovetić, 23-godišnji crnogorski nogometaš i još uvijek član Fiorentine, na pragu je dolaska u engleskog doprvaka Manchester City, piše Daily Mirror tijekom ovog četvrtka.

Odavno se već Jovetić oprostio od suigrača u Fiorentini, navijača tog kluba i stučnog vodstva, ali već više od mjesec dana traje natezanje gdje će nastaviti karijeru. Najbliže je na startu bio Juventusu, no dvije ponude Torineza su odbili u klubu iz Firence. Potom su se u igru uključila dva engleska kluba, Manchester City i Arsenal, kao i Napoli.

"Manchester City je spreman platiti ono što Fiorentina traži za Jovetića, a to je 30 milijuna eura", piše Daily Mirror.

Jednako tako, Daily Mirror navodi da su čelni ljudi ova dva kluba itekako bliski nakon ranijih poslova koje su obavljali (Nastasić iz Fiorentine u City, odnosno, Savić iz Cityja u Fiorentinu), pa u tome vide nastavak poslova, odnosno, dolazak Crnogorca na Etihad stadion.

Demichelis potpisao za Atletico, igrače produljili Real i Malaga

Nakon što je prošao liječnički pregled, 32-godišnji argentinski obrambeni nogometaš Martin Demichelis u četvrtak je potpisao dvogodišnji ugovor s madridskim Atleticom.

U momčadi s Vicente Calderona bivši će stoper Bayerna i Malage nastupati do 30. lipnja 2015. godine. Stigao je nakon što mu je istekao ugovor s Malagom. U andaluzijskom je klubu proveo protekle dvije i po sezone.

Španjolski mediji navode da je Malaga, koju će u idućoj sezoni voditi Nijemac Bernd Schuster, uspjela produljiti ugovor s Roqueom Santa Cruzom (31). Paragvajski će napadač na Rosaledi provesti još tri sezone. Drugim riječima, potpisao je novi ugovor do 30. lipnja 2016.

Četverogodišnji je ugovor s madridskim Realom potpisao 23-godišnji branič Nacho Rodriguez (23). Dijete "kraljevskog kluba" igralo je za mlade Realove selekcije 12 godina prije no što je 2011. debitiralo za prvu momčad. Prošle je sezone Nacho većinom branio boje druge Realove momčadi. Za seniore je lani pod vodstvom Josea Mourinha uspio skupiti 13 nastupa.

Juventus prodao Giaccherinija Sunderlandu, dovodi Ogbonnu i Diamantija?

Premda zasad nije službeno potvrđeno, Juventus je svog 28-godišnjeg bočnog napadača Emanuelea Giaccherinija prodao Sunderlandu za osam milijuna eura, navode svi relevantniji talijanski mediji.

Omaleni Talijan, koji je u Juventusu proveo dvije protekle sezone, potpisao je četverogodišnji ugovor vrijedan dva milijuna eura godišnje plaće, kako izvještava Sky Sport Italia.

Uprihođeni će novac Juventus pokušati uložiti u transfer Alessandra Dimantija, 30-godišnjega ljevonog veznjaka i reprezentativca iz Bologne.

U međuvremenu, torinski je klub pred realizacijom transfera Torinova središnjeg braniča Angela Ogbonne (25). Tamnoputi se talijanski reprezentativac u četvrtak ujutro pojavio na liječničkom pregledu.

Talijanski mediji izvješćuju da će Juve gradskom rivalu uplatiti odštetu od 12 milijuna eura. Torino bi mogao zaraditi dodatna tri milijuna uvjetovana Ogbonninim postignućima u novom klubu.

U Torinu su imali Napolijevu ponudu za svog ponajboljeg igrača vrijednu 18 milijuna eura. Ogbonna se ipak odlučio ostati u gradu.

Real Madrid rezervirao dres s brojem 11 za Balea

U izdanju madridskoga sportskog dnevnika AS-a od četvrtka glavna tema ponovno je dolazak velškog nogometaša Tottenhama Garetha Balea u u redove "kraljevskog kluba".

Eminentni list tvrdi da je madridski klub siguran u napadačev transfer u tolikoj mjeri da je ne samo rezervirao, već i pustio u proizvodnju dres s brojem 11 na kojem je njegovo, Baleovo ime.

Navodno službeni dres snimljen sleđa krasi naslovnu stranicu novina.

U tekstu se navodi da je Realov predsjednik Florentino Perez spreman ponovno slamati otpor Tottenhamova prvog čovjeka Daniela Levyja do posljednjeg dana prijelaznog roka, baš kao što je lani činio s transferom Luke Modrića.

AS navodi da bi ukupna vrijednost transfera, pri čemu se misli na odštetu londonskom Premierligašu te na igračev višegodišnji ugovor, madridski klub mogla koštati između 100 i 150 milijuna dolara.

Santos odustao od dovođenja Robinha

Brazilski nogometni klub Santos službenim je priopćenjem potvrdio da odustaje od pokušaja da u svoje redove dovede Milanova napadača Robinha (29).

Mjesecima je Santos nastojao vratiti Robinha, koji je u tom klubu započeo karijeru, a posljednjih su tjedana trajali intenzivni razgovori između dvije strane. No, na koncu od posla neće biti ništa, pa će bivši brazilski reprezentativac do daljnjega ostati na San Siru.

''Santos, Robinho i Milan su pokušali dogovoriti uvjete koji bi omogućili transfer, ali čak ni uz napore svih strana, nije bilo moguće postići suglasnost. Cijena transfera, uključujući odštetu Milanu i plaću igraču, još je uvijek jako daleko od realnosti brazilskog nogometa'', stoji u priopćenju Santosa.

Oglasio se i dopredsjednik Milana Adriano Galliani:

- Santos je odlučio prekinuti pregovore. Priča je gotova, Robinho ostaje u Milanu.

Brazilski je nogometaš u Europu došao 2005. kada je potpisao za Real Madrid. Tri godine kasnije je otišao u Manchester City koji ga je tijekom 2010. najprije kratkotrajno posudio Santosu, a potom ga i prodao Milanu.

Linker
22. rujan 2024 03:55