Andrij Jarmolenko je pozvao ruske nogometaše na akciju

 IAN KINGTON Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Ukrajinska zvijezda poručila ruskim nogometašima: Zašto sjedite kao posr**i, sad pokažite da imate mu**!‘

Nogometaš West Hama se video porukom obratio ruskim kolegama
Piše: S.N.Objavljeno: 02. ožujak 2022. 14:10

Rat u Ukrajini sve više utječe na sport i sportaše, a osim suspenzija za ruske sportaše, sve češće se javljaju ukrajinski koji pozivaju svoje ruske kolege da javno progovore o tome što se stvarno događa u Ukrajini.

Jedan od njih je nogometaš West Hama Andrij Jarmolenko koji je za Deutsche Welle snimio video u kojem je pozvao ruske nogometaše na reakciju:

"Imam pitanje za ruske nogometne reprezentativce: 'Momci, zašto sjedite kao posrani i ništa ne govorite?' U mojoj zemlji ubijaju ljude, ubijaju žene, ubijaju majke, ubijaju našu djecu, a vi šutite, nemate nikakvog komentara", rekao je Jarmolenko u kameru i nastavio:

"Recite mi, što bi se dogodilo kada biste svi vi, zajedno, pokazali ljudima što se zapravo događa u mojoj zemlji. Poznajem mnoge od vas i svi ste mi rekli da se ovo ne bi smjelo događati. Rekli ste mi da se vaš predsjednik ponaša neprikladno. Momci, vi imate utjecaj na narod, molim vas pokažite mu što se događa."

Jarmolenko je video završio jasnom porukom ruskim nogometašima:

"Znam da neki od vas vole pokazati pred kamerama da imaju muda, ali sada je došlo vrijeme da pokažete da imate muda u stvarnom životu."

Linker
16. svibanj 2024 00:59