Damir Skomina

 FRANK HOERMANN/SVEN SIMON/VIA Dpa Picture-alliance Via Afp
ZAUZEO JASAN STAV

Ugledni slovenski sudac stao u obranu Rusije! Ne slaže se sa strogom kaznom FIFA-e i UEFA-e

Umirovljeni slovenski sudac Damir Skomina ne slaže se sa sankcijama FIFA-e i UEFA-e za Ruse
Piše: SNObjavljeno: 01. ožujak 2022. 15:08

U ponedjeljak su krovna tijela svjetskog i europskog nogometa donijela odluke o suspenziji ruskog nogometa i klubova na svim razinama, što znači da ruska reprezentacija neće imati pravo nastupa u dokvalifikacijama za SP, a Spartak iz Moskve je ostao bez nastupa u osmini finala Europske lige.

Skomina, koji je 2019. godine sudio finale Lige prvaka, smatra kako ovakva odluka nije ispravna.

"Ne slažem se s ratom i svime što ubija ljude, ali kad se nogomet miješa u politiku, to je šteta. Ako Rusija bude izbačena iz svih natzjecanja, FIFA i UEFA moraju učiniti isto u slučaju zemlje koja je napadala Bliski istok više od 20 godina. Kao i u slučaju cionističke države koja je zauzela zemlju i ubila toliko ljudi u Palestini", napisao je Skomina na Instagramu.

Skomina je 2019. sudio okršaj Real Madrida i Liverpoola, a na SP-u u Rusiji sudio je tri utakmice, okršaje Kolumbije i Japana, Engleske i Belgije, te Švedske i Švicarske.

Na listi najboljih svjetskih sudaca ovaj 45-godišnjak bio je od 2003. godine, a umirovio se u kolovozu 2021. godine zbog zdravstvenih problema, konkretno problema s koljenima.

Linker
25. travanj 2024 10:16