HRVATSKU ČEKA HAZARD

U tri utakmice za Chelsea osvojio Englesku, najveća prijetnja Vatrenima - Hazard!

Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 11. rujan 2012. 15:22

Eden Hazard (21), belgijski reprezentativac europskog prvaka Chelseaja, koji ga je ovog ljeta doveo iz Lillea za 40 milijuna eura odštete, bio je najbolji igrač francuskog prvenstva sezone 2010/11. i 2011/12. te najbolji mladi igrač francuskog prvenstva u 2008/09. i 2009/10, ali unatoč briljantnim nastupima u francuskoj Ligue 1, u svojoj domovini je dugo vremena bio na udaru medija, “svojim blijedim igrama nije ispunio očekivanja u belgijskoj reprezentaciji”.

“Eden Hazard n’est pas encore prophète en son pays” (Eden Hazard još nije prorok u svojoj zemlji), istaknuo je 15. studenoga 2011. francuski Le Figaro u naslovu priče o Hazardu.

Zaista, do tada Eden još nije bio ispunio očekivanja u belgijskoj reprezentaciji, koja je protivnik naše reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2014.

“Tek u svom 23. nastupu za belgijsku A reprezentaciju, na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2012, Belgija - Kazahstan (4:1), Eden Hazard je zabio gol. Dotad je u 25 nastupa za reprezentaciju odigrao dobro svega jednu i pol utakmicu, što je premalo za njegov veliki talent, koji dokazuje sjajnim igrama u klupskoj majici. Stoga belgijski novinari i stručnjaci smatraju da on treba igrati mnogo bolje nego dosad u našoj reprezentaciji”, napisao je belgijski novinar Thomas Busiau.

U proljeće 2012. Hazard je igrao bolje u reprezentaciji nego prijašnjih sezona pa više nije (bio) na udaru kritičara kao prije. U ljetnom mercatu ove godine je prešao iz Lillea u Chelsea za čak 40 milijuna eura odštete, čime je postao najskuplji igrač u povijesti izvoza francuske Ligue 1.

“Već u prve tri utakmice za Chelsea osvojio je Englesku. U 1. kolu protiv Wigana (2:0) imao je dvije asistencije, u 2. kolu protiv Newcastlea (2:0) zabio je jedan gol i imao 1 asistenciju i u 3. kolu protiv Readinga (4:2) imao je čak tri asistencije. Na sva tri susreta je izabran za igrača utakmice, čime je postavio rekord engleskog prvenstva jer prije njega to nikome nije uspjelo”, s divljenjem piše France Football, a Zinedine Zidane nedavno je rekao:

- Hazard je nevjerojatan talent, koji zna sve s loptom. Ako se nastavi ovako razvijati, za nekoliko godina mogao bi postati najbolji igrač na svijetu.

OPŠIRNIJE PROČITEJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 01:21