Tea Cimas / CROPIX
BELGIJCI NA KVARNERU

U Standardu znaju tko je najopasniji: 'Moramo dobro pripaziti na Kramarića...'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 26. studeni 2014. 20:35

Ivan Vukomanović, kako je početkom tjedna kazao u razgovoru za SN, nerijetko svrati u Rijeku, tu su obitelj i prijatelji. Danas je, pak, na Kvarner došao po specijalnom zadatku, bez “čokolade”. Brigu o belgijskom prvoligašu preuzeo je nedavno, nakon što je prethodno bio pomoćnik onome koji je stradao zbog loših rezultata, Izraelcu Guyu Luzonu. Prvo europsko iskušenje u ulozi prvog trenera za 37-godišnjeg stručnjaka završilo je neslavno, njegova je momčad u sklopu 4. kola skupine G poražena u Sevilli (1:3). Danas on i njegovi igrači imaju priliku za popravni. Ne prođu li ovaj test, ne vrate li se gosti kući neporaženi, Standard će se ostati bez prilike da nastup u drugoj fazi natjecanja osigura u posljednjem dvoboju, onom protiv Feyenoorda.

Vjera u dobru partiju

Dakle, sve je jasno što se želja i ciljeva uoči njihovog dvoboja pod stijenama tiče...

- Dobro poznajem Rijeku. Znam da je riječ o momčadi koja postiže jako dobre rezultate na Kantridi, doma ne gubi. U kvalitetu protivnika imao sam se priliku uvjeriti i u Liegeu, a pogledao sam još utakmica u kojima je Rijeka igrala.

Ključni elementi za pozitivan rezultat po mišljenju prvog čovjeka struke bit će...?

- Volja i solidarnost na terenu naših igrača. Njihova želja da se dodatno dokazuju, kao i činjenica da ne sumnjaju u sebe, daju mi vjeru da ćemo pružiti dobru partiju. Očekuje nas prava utakmica, u kojoj obje momčadi žele pobjedu. Kramarić? Znam da se radi o napadaču velikog kapaciteta. Uostalom, ne prate ga slučajno veliki europski klubovi. Pripazit ćemo na njega, ali i na ostale igrače domaće momčadi - rekao je Ivan Vukomanović.

A da Standardu možda “nije svejedno” moglo se iščitati po njihovom prvom susretu s Kantridom, na koju su se u srijedu iz smjera Opatije dopeljali gotovo sat i pol prije termina zakazanog za trening. Kao da dolaze na utakmicu. Što bi na to rekli, recimo, momci iz Seville, čije je kašnjenje na obaveznu press-konferenciju bilo “pod normalno”. Belgijanci su u tom segmentu ipak, čini se, sličniji Švicarcima, ili ih možda samo “pere” nervoza pred utakmicu s Rijekom...?

- Svakako da ćemo nastojati ići na pobjedu, pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat - poručio je kapetan Standarda Jelle Van Damme i dodao: - Najvažnije jest da budemo spremni u glavi. Je li ovo najvažniji susret za nas u ovoj sezoni? Ne!

Linker
22. rujan 2024 08:36