AP
ZADATAK ZA LUKU

U Madridu još nitko nije proslavio broj 19, a nosili su ga Cassano, Anelka, Reyes...

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. kolovoz 2012. 01:02

Navikli smo ga gledati s nekim drugim brojevima na leđima, ali Luka će u Realu nositi broj 19. Naravno, glupo je pričati o nekakvom prokletstvu ili nesretnom broju, proricati Modriću lošu karmu, a još nije došao. Sve je, dakako, slučajnost, no, zanimljivo je da igrači koji su u Realovoj povijesti nosili taj broj nisu baš imali previše sreće. Recimo, Antonio Cassano.

Ni u jednoj svlačionici nije bio idiličan, pa ni u Realu, zakačio se sa svima i otišao nakon godinu dana na posudbu u Sampdoriju. Pola godine s brojem 19 na leđima igrao je i Klaas-Jan Huntelaar. Nakon pola godine je otišao. Tek nešto dulje izdržao je Nicolas Anelka. Zabio je važne golove u Ligi prvaka, ali poznato je da je introvertiran tip, jednostavno nije se snašao, nakon godinu dana otišao je u PSG. S brojem 19 je krenuo u Realu i Rafael van der Vaart, ali ga je brzo promijenio u 23 i s tim brojem izdržao ipak dulje.

Jose Antonio Reyes stigao je na posudbu iz Arsenala i uzeo taj broj, a nakon sezone na Santiago Bernabeu, u kojoj je u 30 utakmica zabio šest pogodaka, od toga i neke važne za naslov prvaka, nije se vratio niti u Arsenal, niti je ostao u Realu. Otišao je u madridski Atletico.

Zatim je br. 19 nosio i Julio Baptista, Brazilac koji je stigao kao veliko pojačanje. Igrao je tri sezone za Kraljeve, imao i dobrih partija, ali nikad nije dosegnuo klasu kakvu su mu predviđali, otišao je u Romu, a sad je u Malagi. S 'devetnaesticom’ se u Realu nije proslavio niti Walter Samuel, izdražo je tek godinu dana, dok se malo više proslavio Esteban Cambiasso. U dvije sezone osvojio je prvenstvo, Interkontinentalni kup te europski i španjolski Superkup. Ipak, nakon dvije sezone u bijelom, Reala ga je prodao u Inter. Prolaznici su s tim broje bili Ezequiel Garay i Fernando Sanz. Prvi je odigrao samo 25 utakmica u tri sezone, dok je Sanz poznatiji kao sin slavnog Realovog predsjednika i šogor Michela Salgada. Prije Luke broj 19 nosio je Raphaël Varane, koji se prošle sezone i nije baš naigrao.

Od onih koji su ostavili dublji trag s tim brojem treba istaknuti Karima Benzemu koji je nosio 19 po dolasku u Real, te Mikel Lasa, koji je u šest godina, od 1991-1997. odigrao oko 150 utakmica za Real, a došao je iz Sociedada za oko 1,7 milijuna eura kao zamjena za legendarnog Rafaela Gordilla.

Linker
22. rujan 2024 06:32