NOVI ŠEF OBRANE

U Liverpoolu ne sumnjaju: 'Lovren je najlukavija ovoljetna kupovina Rodgersa'

Piše: Karlo TašlerObjavljeno: 28. srpanj 2014. 11:54

Dejan Lovren, najskuplji stoper Liverpoolove povijesti, u utorak će se priključiti suigračima na pripremama u Americi. Hrvatski reprezentativac u subotu je prošao liječnički pregled te dogovorio osobne uvjete, a u nedjelju je i službeno postao igrač slavnog kluba iz Liverpoola. Natpis “Welcome Lovren” na naslovnici Liverpoolove web-stranice stigao je u nedjelju navečer.

Liverpool u Chicagu

“Redsi” se trenutno nalaze na pripremama u Chicagu, koji je jedna od stanica sjevernoameričke turneje, a izvršni predsjednik kluba Ian Ayre silom prilika morao se vratiti u Liverpool kako bi zgotovio transfer 25-godišnjeg reprezentativa Hrvatske.

Od Lovrena se na Anfieldu očekuje jako puno, a ponajprije da bude vođa obrane koja je prošle sezone bila veoma propusna. James Pearce, reporter i kolumnist web-stranice liverpoolskog dnevnika Echoa, iz Chicaga se javio i rekao da je Lovrenov san ispunjen dolaskom u grad Beatlesa te da Southampton nije mogao odbiti ponudu od 25 milijuna eura. “Brendan Rodgers je u ovom prijalznom roku potrošio 98,5 milijuna eura na pojačanja, ali dovođenje Lovrena je najlukaviji posao ovog ljeta. Napad i vezna linija nisu problem, ali Lovren bi mogao biti krucijalan čovjek pri liječenju Liverpoolove Ahilove pete - obrane”, rekao je Echoov kolumnist. Naglasio je i da je trener tijekom prošle sezone isprobavao sve moguće obrambene kombinacije, ali da se ni jedna nije pokazala uspješnom.

Peto ljetno pojačanje

Lovren je peto ovoljetno pojačanje, a od njega je skuplji bio samo Adam Lallana koji je doveden također iz Southamptona za 31 milijun eura. Što se pak tiče ljestvice najskupljih transfera u cjelokupnoj Liverpoolovoj prošlosti, hrvatski reprezentativac zauzeo je visoko peto mjesto. Na vrhu je Carroll koji je 2011. godine iz Newcastlea doveden za 41 milijun eura, a poslije je proglašen jednim od najvećih promašaja. Ispred Lovrena još su Suarez, Torres i već spomenuti Lallana. Lovren je i treći na ljestvici Hrvata po ukupno plaćenim odštetama, iza Modrića (51) i Mandžukića (43,5 milijuna eura).

Linker
20. rujan 2024 00:35