TRAGEDIJA

U Argentini preminuo navijač

Zbog potpunog kaosa na tribinama i smrti jednog navijača u nerazjašnjenim okolnostima nedjeljna utakmica šestog kola argentinske Clausure između Veleza i San Lorenza prekinuta je nakon manje od deset minuta...
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 21. ožujak 2011. 00:09

Nevolje na Velezovom stadionu José Amalfitani u Buenos Airesu počele u sedmoj minuti kada je vratar San Lorenza Pablo Migliore pogođen s dijela tribina na kojima su bili domaći navijači. Pristalice gostiju odmah su počeli skakati po ogradi, pokušavajući je strgati, ne bi li se probili na teren i došli do Velezovih navijača.

Sudac Sergio Pezzotta je zaustavio utakmicu, a samo nekoliko minuta kasnije je i definitivno prekinuo nakon sugestije policije. Vjeruje se da je policija saznala za smrt 40-godišnjeg navijača San Lorenza Ramona Aramaya i da je zato tražila prekid dvoboja kako bi se spriječili još veći izgredi ako se na stadionu pročuje za smrtni slučaj.

Okolnosti u kojima je navijač izgubio život zasad još nisu poznate. Po argentinskim se medijima vrti nekoliko verzija, a svoje je opcije ponudio i predsjednik San Lorenza Carlo Abdo. - Postoje tri mogućnosti. Ili ga je pogodila policija, ili je doživio srčani udar ili je pogođen kamenom - iznio je svoje mišljenje Abdo.

Otkad je argentinska liga 1931. postala profesionalna oko 250 ljudi je izgubilo život u nasilju vezanom uz nogomet.

Linker
25. rujan 2024 07:17