Ronald Goršić m/ CROPIX
U LOVU NA NAPADAČA

TURSKI MEDIJI TVRDE Slaven Bilić bi htio Duju Čopa u napadu Beškitaša

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 01. lipanj 2014. 10:52

Duje Čop iza sebe ima zaista sjajnu sezonu. Postao je najbolji strijelac Prve HNL, uvjerljivo osvojio Žutu majicu SN te dohvatio mjesto na širem popisu hrvatske nogometne reprezentacije. A sjajnim brojkama (32 pogotka u 50 nastupa) stigao je i u fokus inozemnih klubova. Turski mediji jučer su mnogo prostora poklonili interesu turskog Bešiktaša za usluge Dinamova napadača.

“Bilić želi sunarodnjaka za napad Bešiktaša”, stoji u naslovu brojnih turskih medija.

Turci navode da je nekadašnji izbornik Vatrenih čelnicima kluba već predao listu željenih pojačanja, a da se ime Duje Čopa nalazi pri samom vrhu tog popisa. No, glavnu će riječ u cijelom transferu imati Fikret Orman, predsjednik Bešiktaša.

Bešiktaš je u velikoj potrazi za novim napadače, a udarna igla Slavena Bilića u netom završenoj sezoni već je napustila klub. Portugalcu Hugu Almeidi istekao je ugovor s Bešiktašem, a igrač nije bio zainteresiran za ostanak u Istanbulu. Preostale napadačke opcije Bešiktaša (Hološko, Pektemek i Sismanoglu), iza sebe imaju prilično razočaravajuću sezonu (ukupno postigli tek sedam pogodaka), što ne ispunjava ambicije trećeplasirane momčadi turskog prvenstva. Bešiktaš je svoje redove već osnažio Cenkom Tosunom, dosadašnjim napadačem Gaziantepspora i jednim od najboljih strijelaca turske lige prošle sezone.

Hoće li Tosun i Čop biti dobitna kombinacija Bešiktaša za pohod na naslov prvaka sljedeće sezone vidjet ćemo uskoro...

Linker
29. rujan 2024 03:22