Joško Ponoš/CROPIX
NE PRESTAJU HVALOSPJEVI

Turci 'otkrili' Hrvate: Fener nije htio Mandžukića 'jer je premlad’, Terim želi Srnu!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. studeni 2011. 12:19

“Hiddink je kukavica!” Nije to baš doslovno tako rekao, ali su turski mediji riječi Arde Turana tako protumačili i opalili atraktivan naslov.

- Burak Yilmaz bio je potpuno odsječen protiv Hrvatske u špici i uz njega su trebala biti još barem dvojica igrača u napadu. Naš izbornik s previše je respekta ušao u dvoboj, trebao je biti hrabriji - kazao je ofenzivni veznjak madridskog Atletica, kojeg u Zagrebu neće biti zbog kartona.

Turci će u Maksimiru biti u 'polovnom’ sastavu. Uz Ardu žute kartone moraju odraditi i Sabri Sarioglu, Emre Belozoglu te Hakan Balta, a ni situacija s ozljedama u redovima Turske nije idealna. Za Zagreb je otpao stoper Giray Kacar zbog zadnje lože, Mehmeta Topala muči gležanj, a Buraka Yilmaza prepone. Njih dvojica su pod velikim upitnikom za nastup u uzvratnom dvoboju s Hrvatskom. Dodatno je zato priključen Serkan Balci iz Trabzonspora, koji je s momčadi stigao u Hrvatsku.

Turski mediji su, inače, prepuni hvale za hrvatske igrače. Sprdaju su s Fenerbahčeom koji prije nekoliko godina nije želio angažirati Marija Mandžukića 'jer je premlad’, a kako pišu Turci, radi se o fantastičnom napadaču. Javio se i trener Galatasarayja, čovjek koji je vodeći Tursku 2008. godine šokirao Hrvate na Euru. Fatih Terim otvoreno je kazao kako je Darijo Srna sjajan igrač i da će napraviti sve kako bi ga doveo u redove istanbulskog velikana. Dojma smo da će mu to teško poći za rukom...

Linker
25. rujan 2024 04:30