cropix
ZVIJEZDANI DOČEK

Turci oduševljeni dolaskom Bilića: 'Bilo bi sjajno kada bi Bešiktaš igrao kao i Hrvatska'

Piše: HinaObjavljeno: 26. lipanj 2013. 14:45

Hrvatski nogometni trener Slaven Bilić potpisao je trogodišnji ugovor sa istanbulskim Bešiktašem vrijedan 4,8 milijuna eura. Turski mediji navode da će Bilićeva plaća u prvoj sezoni biti 1,5 milijuna eura, u drugoj 1,6 milijuna, a u trećoj 1,7 milijuna eura.

Dolazak bivšeg hrvatskog nogomrtnog izbornika za kormilo turskog prvoligaša Bešiktaša izazvao je veliku pažnju turskih medija. Izbacivanje Fenerbahčea i Bešiktaša iz europskih kupova i dolazak Slaven Bilića na stadion Inonu bile su 'top sportske' teme u Turskoj.

Većina medija navodi kako je Bešiktaš doveo kvalitetnog stručnjaka iza kojeg je neuspješna avantura u Moskvi. Navodi se i kako je prvi izbor istanbulskog kluba bio Robert Prosinečki, no Kayserisport ga nije pustio. Bešiktaš je želio i Marcela Bielsu međutim, on ih je odbio.

"Bilić - brz i žestok," naslov je u sportskom dnevniku AMK u kojem se opisuje Bilićeva karijera navodeći da se radi o mladom stručnjaku koji je diplomirao pravo, svira gitaru, nosi naušnicu i nikada nije miran za vrijeme utakmice.

Drugi sportski dvenik 'Fanatik' smatra kako Bilića u Bešiktašu očekuje težak posao, no uvjereni su da će uspjeti.

"Bilo bi sjajno kada bi Bešiktaš igrao kao i hrvatska reprezentacija," piše novinar Fanatika.

Dnevnik 'Milliyet' navodi da će svečano potpisivanje trogodišnjeg ugovora (2+1) biti u petak kada Bilić posebnim zrakoplovom dolazi u Istanbul. 'Milliyet' piše kako je Bilić već izdao prvu 'zapovijed'.

"Zadržite portugalskog veznjaka Manuela Fernandesa," poručio je Slaven, te dodao kako dobro pozna momčad Bešiktaša.

Dnevnik 'Posta' donosi i reakciju najžešćih navijača Bešiktaša, 'Garsi' koji su podigli palac gore.

"Vjerujemo kako će hrvatski stručnjak probuditi naš klub," poručili su navijači.

Zanimljivo, dio medija je Bilićev dolazak u turski nogomet ukrasio okvirima s naslovima 'Bilić - Terim 1:1'. Fatih Terim je sada trener prvaka Galatasaraya, a donedavno su i on i Bilić bili za kormilom reprezentacija Hrvatske i Turske. Njihov međusobni skor u pobjedama je 1:1. Terim je slavio na EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj, a Bilić u dodatnim kvalifikacijama za EP u Poljskoj i Ukrajini.

Turski novinari pišu da je Bešiktaš trenutačno dužan više od 70 milijuna eura, zbog čega neće biti previše novaca za nova pojačanja. Ali i kako je u zadnje dvije godine promijenio pet trenera i čelnici kluba neće imati previše strpljenja čekati pravi rezultat, pa se Bilić našao u gotovo identičnoj situaciji kao i moskovskom Lokomotivu gdje je nedavno dobio otkaz.

Linker
21. rujan 2024 19:57