PROBLEMI UOČI SRBIJE

Tudor o ozljedi veznjaka: 'Ivan Perišić je važan, ali bez svakoga se može!'

- Pričekajmo, prije pregleda ne mogu odgovoriti na pitanje hoće li Perišić biti spreman do utakmice sa Srbijom - rekao je ortopet svjetskog glasa Boris Nemec
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. ožujak 2013. 23:46

Ivan Perišić, za razliku od Eduarda, nije zabio Srbima u svakoj službenoj utakmici, ali im je dao čak jedan gol više u odnosu na napadača Šahtara. Veznjak Vatrenih u pet navrata torpedirao je mrežu mlade srpske reprezentacije i Partizana, po toj računici njegov izostanak bio bi hendikep.

Perišić se u siječnju iz Dortmunda otisnuo u Wolfsburg, Tamo je dobio zeleni dres, očito ne i zeleni krizopras, kamen sreće i zdravlja. Kad je trebalo dobre pripreme potvrditi u prvenstvu bolio ga aduktor, da bi se ove subote, nakon izbivanja vratio u početnu postavu i – izašao na poluvremenu zbog ozljede.

U odličnoj utakmici Vukova i Perišić je bio dobar. U jednom skoku odnio je loptu glavom, no protivnik ga je udario u koljeno. Posljedica je istegnuće unutarnjeg ligamenta.

Koliko ozbiljna, znat će se tek danas kad obavi pregled magnetskom rezonancom. Za procjenu stanja upitali smo ortpeda svjetskog glasa Borisa Nemeca. Niti on, koji se često susreće s takvim i sličnom temama nije htio ništa prognozirati.

- Pričekajmo, prije pregleda ne mogu odgovoriti na pitanje hoće li Perišić biti spreman do utakmice sa Srbijom.

Igor Tudor, član stručnog stožera jučer nam je vrlo konkretno rekao:

- Kad je spreman, Perišić je jedan od naših glavnih igrača, to nije tajna. On je posvećeni profesionalac čija je konstitucija takva da mu omogućava igranje barem dijela utakmice, bez obzira što dugo nije imao pravu minutažu, samo ako je zdrav. Ja se naravno neću upuštati u prognoze koliko će izbivati i hoće li nam biti na raspolaganju, ali kazat ću da se bez svakoga može. Mi posjedujemo igrače koji su ga sposobni zamijeniti i odigrati jako dobro. Nema brige, Hrvatska ima adute, nije nam on jedini adut. U našem ja kadru dvadesetak pravih nogometaša koji mogu odgovoriti svim zahtjevima.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!!!

Linker
18. rujan 2024 08:42