NOGOMET U SJENI

TRI PRIČE IZ KVALIFIKACIJA Noževi, šake, ali i besplatna loža za suparničke navijače!

Osim same nogometne igre, ove kvalifikacije donijele su i one neizostavne priče sa strane. Ovo su izdvojena tri primjera gdje su se povlačile šake, noževi, ali i činila dobra djela
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. ožujak 2013. 15:48

Suarezovo novo šaketanje

Urugvajski nogometni reprezentativac Luis Suarez očito ne može odigrati jednu utakmicu, a da ne bude u središtu pozornosti zbog neke kontroverzne situacije. Tako je bilo i na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u gostima kod Čilea, u kojoj je Urugvaj poražen sa 0:2. Aktualni pobjednik Copa Americe imao je korner u 34. minuti prvog poluvremena, pri zaostatku 0:1, kada se Suarez odlučio osloboditi svog braniča udarcem - šakom u bradu!

Glavnom sucu utakmice promaknuo je taj incident pa je napadač Liverpoola prošao nekažnjeno. No, Međunarodna nogometna organizacija (Fifa) pokrenula je istragu te će sudeći prema snimci suspendirati Suareza na barem jednu utakmicu. Iako bi kazna trebala biti i žešća. Jer, koliko god genijalan igrač bio, njegova je ćud na travnjaku tempirana bomba. Koja puca svako malo...

Crnogorac na tribini vitlao nožem i prijetio

Nemile scene viđene su na stadionu u Podgorici, pred start kvalifikacijske utakmice za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Navijači reprezentacije Crne Gore, naime, potukli su se - međusobno! Brutalni obračun mogao je imati i tragičan ishod s obzirom da se na snimci može utvrditi kako je jedan od huligana imao nož na tribinama. Među neredima je čak, zasad navodno, sudjelovao i novinar jedne crnogorske TV službe!

Nevjerojatan propust redarske službe i potpuno suludi moment navijačkog bezumlja! Specijalci su, nasreću, uspjeli prekinuti nerede na tribinama, a četiri navijača Crne Gore hospitalizirana su zbog ozljeda. Šestero navijača primljeno je inače u Klinički centar u Podgorici. Kako je rečeno u bolnici, primljena su četvorica državljana Crne Gore i dvojica navijača Engleske s lakšim tjelesnim ozljedama. Svi oni su nakon ukazane pomoći otpušteni iz bolnice u Podgorici. Stradalih, dakle, nije bilo. Nasreću. Teško je i pomisliti što bi se eventualno dogodilo da je Crna Gora izgubila, a ne izvukla velik bod kontra moćna Tri lava (1:1).

Pokradene navijače Austrije Irci bezrezervno častili

Dođete u stranu državu na utakmicu, no ondje vas potkradu, otmu novac i ulaznice za utakmicu. Ima li groznije situacije? Teško, osim ako... Osim ako ste došli na Zeleni otok, na tekmu protiv Irske! Dvojica Austrijanaca su u ponedjeljak doputovali u Dublin gdje se dan kasnije igrao kvalifikacijski sraz Irske i Austrije.

Related content

Problem je nastao na dan utakmice kada ih je neki drznik pokrao, 'olakšavši' ih za sav novac i ulaznice. E, a onda su na scenu stupili irski navijači koju su doznavši putem međumrežja za zlu hud Austrijanaca do početka utakmice skupili sav novac koji su Austrijancima ukrali, te im kupili čak i dvije karte, ali za - ložu! Ni to nije sve. Dok su Irci skupljali novac, Austrijance su posjeli u pub i počastili ih kojom rundom piva. To su doista najbolji navijači na svijetu.

- Hvala im na svemu - poručili su Austrijanci po povratku u domovinu.

Linker
21. rujan 2024 16:00