Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
‘NA DRUGOM NIVOU‘

Trener oduševljen Ivanušecom: ‘Odličan! Čekanje se isplatilo‘. Krenule i priče o rivalstvu sa Šutalom

‘Sretan sam zbog ekipe, mislim da ćemo samo rasti‘, poručio je Vatreni nakon fantastičnog debija
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 03. rujan 2023. 17:58

Luka Ivanušec debitirao je pod grbom Feyenoorda u visokoj 5:1 pobjedi na gostovanju kod Utrechta u četvrtom kolu Eredivisie. Donedavni dinamovac predstavio se Nizozemcima u fantastičnom svijetlu, i to ne samo zbog asistencije Calvinu Stengsu za drugi gol roterdamskog sastava.

- Sretan sam zbog ekipe, a drago mi je i zbog moje asistencije. Mislim da ćemo svakim tjednom samo sve više rasti. Ovdje ima puno tehnički potkovanih igrača, možemo raditi dobre kombinacije. Da, primili smo i pogodak, moramo učiti na svojim greškama - rekao je Ivanušec na konferenciji za medije nakon susreta.

image

Debi Luke Ivanušeca

Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

Rastući hrvatski reprezentativac protiv Utrechta je upisao pet od šest uspješnih driblinga, osvojio sedam od 12 duela na zemlji, oba u zraku, ponudio dva ključna dodavanja, a na račun izvrsne statistike zaradio i 8.4 ocjenu prema SofaScore-u. Bolje je ocijenjen čak i od dvostrukog strijelca Santiaga Gimeneza, samo je spomenuti Stengs na višoj brojci (8.5).

Ivanušec je premijernim nastupom zaradio i mnoge pohvale trenera Arnea Slota.

- Lijepo je vidjeti kako se ponašamo u napadačkom dijelu i kako, baš kao i prošlog tjedna, mnoge šanse pretvaramo u golove. Ivanušec je odradio odličan debi, dobro se slaže s ostatkom momčadi, svi dobro izgledaju zajedno. Kada sam vidio kako danas igra, bilo mi je jasno da ga je vrijedilo čekati. Sjajan je u igri jedan na jedan, vješt je i, prije svega, zreo igrač. Vidi se da je na nekom drugom nivou - govorio je Slot poslije trijumfa.

image

Debi Luke Ivanušeca

Box To Box Pictures/tom Bode/imago Sportfotodienst/profimedia

Nakon izvrsnog debija, naš napadač krenut će putem reprezentativnih obveza, stoga bi za Feyenoord idući put mogao nastupiti 16. rujna, kada im na De Kuip stiže Heerenveen u petom kolu prvenstva. Znaju to i nizozemski novinari, pa su Ivanušecu postavili i jedno pitanje o Josipu Šutalu, koji je također debitirao u nedjelju, no u dresu Ajaxa. Vrijedi spomenuti - s kapetanskom trakom oko ruke, čitavih 90 minuta, ali na gostovanju kod Fortune Sittard njegova momčad nije izvukla ništa više od boda (0:0).

- Šutalo i ja smo u kontaktu, baš smo se nedavno čuli da vidim kako se snalazi. Roterdam i Amsterdam su blizu, stignemo malo popričati. Jesam li svjestan da smo sada rivali? Naravno, ali i dalje smo prijatelji. U svakom slučaju, jedva čekam zaigrati protiv njega - rekao je dobro raspoloženi Ivanušec.

Feyenoord je u tijeku "krnjeg" četvrtog kola na trećem mjestu ljestvice s osam bodova. Broji jedan manje od PSV-a i Twentea, no i utakmicu više, stoga bi se vodeće momčadi uskoro mogle odvojiti na nešto višu bodovnu razliku. Šutalov Ajax je, pak, na neslavnom 11. mjestu s dva remija i samo jednom pobjedom, odnosno pet bodova.

Linker
06. listopad 2024 15:54