PEDRO CORREIA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Pedro Correia/Zuma Press/Profimedia
SAM SRUŠIO PROTIVNIKE

Trener nije skrivao oduševljenje hrvatskim napadačem: ‘Pokazao je kvalitetu, trebala nam je ta energija‘

Petar Musa je najprije asistirao, a onda i izborio penal u 3:0 pobjedi Benfice nad Boavistom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 12:27

Nije uvijek lako ni jednostavno prebaciti se s europskog na domaći kolosijek, osjetili su to i igrači Benfice na subotnjem gostovanju kod Boaviste. Nakon što su tijekom tjedna u Lisabonu rutinski svladali kijevski Dynamo (3:0) i potvrdili nastup u skupini Lige prvaka, morali su uložiti dodatni napor ne bi li osvojili planirane bodove na tradicionalno teškom terenu.

Trener Benfice Roger Schmidt nakon sat vremena igre napravio je tri zamjene, a jedna od njih donijela mu je mirniju završnicu. Riječ je o Petru Musi, 24-godišnjem hrvatskom napadaču koji je nastupao za Zagreb, Slaviju Prag, Žižkov, Slovan Liberec, Union Berlin i Boavistu prije nego što se ovog ljeta priključio Benfici u transferu vrijednom pet milijuna eura.

Musa je prvo u 67. minuti asistirao Joau Mariu za 0:2, da bi u 82. minuti izborio kazneni udarac kojeg je isti igrač realizirao za konačnih 0:3.

"Zamjene su bile vrlo važne. Mislim da su se neki igrači umorili nakon 60 minuta. Čak ni u prvom poluvremenu, neki od njih nisu bili na najvišoj razini, iako su se trudili i pokušavali sve. Međutim, trebala nam je energija, a donijeli su nam je igrači s klupe. Musa je jako utjecao na igru, pokazao je svoju kvalitetu", pohvalio je Schmidt hrvatskog napadača.

Benfica je na ljestvici druga s maksimalnim učinkom od tri pobjede u prva tri kola i gol-razlikom 8:0. U skupini Lige prvaka Musina momčad igrat će s PSG-om, Juventusom i Maccabi Haifom.

Linker
25. travanj 2024 12:33