Henrik Rydström

 Petter Arvidson/bildbyrĹn/shutte/shutterstock Editorial/profimedia
VIDNO IZNERVIRAN

Trener bjesnio nakon poraza u Europskoj ligi: ‘Jesam li glup? Da, očito. Sr*** se događaju‘

Glasgow Rangersi su prvi put u povijesti slavili protiv nekog švedskog kluba
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. rujan 2024. 19:18

Malmö je u četvrtak na domaćem terenu izgubio od Glasgow Rangersa 0:2 u 1. kolu Europske lige, a trener švedske momčadi Henrik Rydstrom nakon poraza je dao zanimljive izjave.

- Sr... se događaju. Znakovito je da igramo unatrag. Ovo je problem koji imamo prokleto dugo. Pokušao sam natjerati svoje igrače da shvate da ne igramo loptu unatrag prema našem vrataru. Naši vratari nisu naši playmakeri. Umjesto da preuzmemo odgovornost da igramo prema naprijed, imali smo bočna dodavanja i dodavanja prema natrag koje baš ne razumijem - kazao je Henrik Rydstrom.

Škotski velikan prvi put u povijesti slavio je protiv nekog švedskog kluba, a pobjeda je bila još slađa jer je Malmö na društvenim mrežama uoči utakmice podbadao svog suparnika zbog financijskih problema koji su ih 2012. godine stajali ispadanja u treći rang natjecanja. Osim toga, podsjetili su i na svoje pobjede u ranijim dvobojima protiv Rangersa.

Trener Rydstrom je u izjavi uoči utakmice kazao kako ‘će se to vjerojatno ponoviti‘, a nakon poraza je, vidno iznerviran, prokomentirao te svoje riječi.

- Možete me pitati ‘jeste li vi treneru glupi?‘ Da, očito sam glup - poručio je Henrik Rydstrom.

Menadžer Rangersa Philippe Clement bio je dijametralno suprotnog raspoloženja.

- Bio je to savršen start, Malmö je jako težak suparnik. Igraju s puno trke, ali u kaotičnom stilu, i protiv toga se teško braniti. Moji igrači napravili su odličan posao i cijelo vrijeme su se držali našeg plana - zadovoljan je bio Clement.

Linker
28. rujan 2024 10:21