Newcastle United's English forward Andy Carroll (3rd R) turns to celebrate after heading the opening goal against Arsenal during the Premiership football match at the Emirates Stadium in London on November 7, 2010. Carroll scored the only goal of the game and Newcastle won the game 1-0. AFP PHOTO / Adrian DennisFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
 AFP
VRUĆE U ENGLESKOJ

Torres otišao u Chelsea za 58 milijuna eura, Redsi za Carrolla platili čak 41 milijun!

Na službenim je stranicama FC Liverpoola objavljeno da je klub sa Stamford Bridgea pristao prodati španjolskog nogometaša Fernanda Torresa Chelseaju
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 31. siječanj 2011. 21:02

Na službenim je internetskim stranicama FC Liverpoola objavljeno da je klub sa Anfielda pristao prodati španjolskog nogometaša Fernanda Torresa Chelseaju. U istome se kratkom priopćenju također navodi da 26-godišnji španjolski centarfor finišira pregovore s londonskim klubom glede osobnih uvjeta.

Prema pisanju madridske Marce, 58 milijuna eura vrijednost je odštete koju će za svog dosadašnjeg golgetera, koji je važeći ugovor imao do ljeta 2013. godine, inkasirati Liverpool. Najperspektivniji engleski centarfor u ovim se trenucima nalazi na liječničkom pregledu u Liverpoolu.

Chelsea je dogovorio i transfer obrambenog nogometaša Benfice Davida Luiza (23) za 18 milijuna funti.

Dojučerašnji napadač Newcastlea Andy Carroll potpisao je petipogodišnji ugovor za Liverpool. Riječ je o najvećem transferu u povijesti Liverpoola, vrijednom 35 milijuna funti, ali i najvećem uopće kad su transferi britanskih nogometaša u pitanju. Isti se može dodatno povećati ispuni li Carroll ugovorne uvjete o izvrsnosti, ponajprije u vidu osvojenih trofeja, nastupa i golova.

"Klub je dogovorio transfer ranije tijekom dana. Njegova je formalizacija ovisila o liječničkim pregledima koje je igrač sada prošao. Pripast će mu dres s brojem devet", priopćili su iz FC Liverpoola na službenim internetskim stranicama.

Carroll, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac Newcastlea u Championshipu sa 17 golova, a dosad u tekućoj za isti klub zabio 11 golova u 19 premierligaških nastupa, naslijedit će tako dres i poziciju u momčadi Fernanda Torresa, koji je u ponedjeljak prešao u Chelsea.

Liverpool platio za Suareza 26.5 milijuna eura

Petipogodišnji je ugovor u ponedjeljak navečer za FC Liverpool potpisao dosadašnji napadač Ajaxa i urugvajski nogometni reprezentativac Luis Suarez (23). Urugvajac je ugovor potpisao nakon što je dogovorio radne uvjete s novim poslodavcem, prošao liječnički pregled i dobio radnu dozvolu.

"Klub je isplatio Ajaxu 26.5 milijuna eura odštete na ime raskida Suarezova ugovora. U Liverpoolu će nositi broj sedam", objavili su iz Liverpoola u službenome klupskom priopćenju po svršetku posla.

Novi će napadački tandem momčadi Kennyja Dalglisha Suarez činiti s Andyjem Carrollom, zasad još uvijek nepotvrđenim ali izvjesnim pojačanjem, koji dolazi iz Newcastle Uniteda za 35 milijuna eura da bi zamijenio Fernanda Torresa. Španjolac je u ponedjeljak postao novi napadač Chelseaja.

Suarez je prošle sezone blistao u Ajaxu zabivši 49 golova u svim natjecanjima. Od toga je 35 otpalo na 33 prvenstvena nastupa.

Dos Santos u Racingu

Iz londonskoga su nogometnog Premierligaša Tottenhama priopćili da su 21-godišnjega meksičkog napadača Giovanija dos Santosa do kraja sezone posudili španjolskom Racing Santanderu...

Dos Santos se tako vraća u državu iz koje je stigao na Otok. Bilo je to u ljetu 2008. godine, kada je kao otpisani 19-godišnjak stigao iz Barcelone potpisavši s Tottenhamom petogodišnji ugovor (do ljeta 2013.).

Na White Hart Laneu se, međutim, nije uspio snaći, pa je već bio posuđivan Ipswich Townu i Galatasarayu. Nije mu pomogao niti solidan nastup na Svjetskom prvenstvu, pa ga novo dokazivanje čeka u klubu koji se bori za opstanak u Primeri.

Obafemi Martins u Birminghamu, Kalinić dobio konkurenciju

Službeno je u ponedjeljak Premierligašu Birmingham Cityju pristupio 26-godišnji nigerijski napadač Obafemi Martins. Ostat će na posudbi do kraja sezone. Posuđen je bivši napadač milanskog Intera, Newcastle Uniteda i Wolfsburga iz ruskog Rubina iz Kazana, u koji je stigao ljetos u transferu iz Wolfsburga.

Hrvatski napadač Blackburna Nikola Kalinić dobio je kvalitetnoga mladog suigrača, a možda čak i konkurenciju, u argentinskom nogometašu Mauru Formici. Istodobno, na posudbu do kraja sezone u Newcastle otišao je Steven Ireland...

Formica je zapravo 22-godišnji ofenzivni vezni nogometaš, klasična desetka, kojeg je trener Steve Kean usporedio s Gabrielom Bastistutom u mladim danima. Već tri sezone standardni prvotimac Newell's Old Boysa potpisao je trogodišnji ugovor s premierligaškim klubom.

Za Newcastle će do kraja sezone igrati 24-godišnji irski vezni nogometaš Stephen Ireland. U klub sa St. James' Parka posudila ga je Aston Villa, koja ga je ljetos otkupila iz Manchester Cityja za 9.7 milijuna eura.

Linker
24. rujan 2024 10:30