AP
SRPSKO OTKRIĆE

Teorija zavjere: 'Talijani su namjerno loše organizirali ogled, samo da nas izbace!'

Srpski mediji otkrivaju i tko je čovjek koji je predvodio divljanje, a neki se bave i teorijom zavjere: 'Talijani su namjerno loše organizirali utakmicu da nas izbace iz Europe!'
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 13. listopad 2010. 20:44

'Kaznit će nas - razbit će nas!', 'Došli, vidjeli, osramotili nas', samo su neke od rečenica kojima srpski mediji opisuju nerede na sinoćnjoj neodigranoj utakmici Italije i Srbije u Genovi. 'Orgije' srpskih huligana trajale su čitav dan na ulicama talijanskog grada, a svoj su vrhunac doživjele uoči susreta. Dvoboj je kasnio 40-ak minuta zbog divljanja gostujućih navijača, a kada je utakmica konačno počela, trajala je tek nekoliko minuta. Zbog ubacivanja baklji u teren i na susjedne tribine sudac ogleda odlučio je poslati igrače u svlačionicu.

Umjesto Stankovića, Cassana ili nekog trećeg, 'zvijezda' večeri bio je izvjesni Ivan koji je s vrha ograde vodio divljanje navijača. Lice mu je bilo prekriveno 'fantomkom', škarama je rezao zaštitnu mrežu, bakljom je palio albansku zastavu, pokušao nogama razbiti ogradu načinjenu od pleksiglasa. I sve to pred očima šokiranih gledatelja diljem Europe. Nakon nemilih scena, negdje oko 3 sata iza ponoći, Ivan je zahvaljujući uočljivim tetovažama identificiran i priveden u policijsku postaju. Ubrzo su srpski mediji saznali o kome je riječ.

Kako navodi B92 riječ je o Ivanu Bogdanovu, jednom od vođa navijača Crvene Zvezde, a pripada grupi Ultra boys. U svom dosjeu dosad ima četiri kaznene prijave - za sudjelovanje u tučnjavi, nanošenje lakših tjelesnih ozljeda i napad na službenu osobu te za neovlaštenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Čitav dan u Srbiji se pokušava odgonetnuti tko stoji iza ovih nereda i koji je konačan cilj naredbodavaca. Dio medija smatra kako su sinoćnji neredi zapravo talijanska teorija zavjere. Po njima su, naime, Talijani namjerno loše organizirali utakmicu kako bi isprovocirali nerede nakon kojih će Srbija biti izbačena iz kvalifikacija.

Zanimljivo, izjave predsjednika Srpskog nogometnog saveza Tomislava Karadžića kako je divljanje organizirano i pomno planirano dobile su potvrdu još u poslijepodnevnim satima ponedjeljka. Naime, u trenucima kada se RTS borio za otkup prava na prijenos utakmice iz Genove, jedan čitatelj je na internetskom forumu srpske javne televizije u komentaru napisao: 'Nemojte džaba ni da kupujete prava kada će utakmica biti prekinuta na početku!'...

Linker
01. listopad 2024 16:11