Roberto Mancini
 ANDREAS GEBERT Afp
PUN WEMBLEY - ENGLEZA!?

Tek sada počinje najnepošteniji EURO, Mancini uoči polufinala diže glas: ‘Ovo je jako nekorektno!

‘Nije pošteno što polovicu stadiona neće ispuniti Talijani, a drugu polovicu Španjolci‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. srpanj 2021. 08:05

Stadion Wembley u Londonu večeras će primiti oko 60.000 gledatelja koji će uživo pratiti polufinalnu utakmicu Europskog prvenstva između Italije i Španjolske. To je 75 % kapaciteta, koliko je britanska Vlada dozvolila za oba polufinala i finale.

Protiv Njemačke je Englesku u osmini finala na kultnom stadionu pratilo 41.973 gledatelja, stoga će se večeras okupiti najveći broj gledatelja na nekom sportskom događaju u Velikoj Britaniji u posljednjih 16 mjeseci.


Iako su sve utakmice u skupini odigrali kod kuće, u Rimu i Sevilli, današnji polufinalisti bit će hendikepirani u Londonu kad je navijačka podrška u pitanju. Naime, prema epidemiološkim pravilima koja su na snazi, samo državljani Velike Britanije koji su cijepljeni protiv Covida-19 ili imaju negativan test ne stariji od 48 sati mogu ući na Wembley.


Kao što u Londonu u većem broju nisu mogli stići hrvatski navijači, tako danas neće biti talijanskih ni španjolskih. Osim, dakako, onih koji žive i rade na Otoku.


- Da budem potpuno iskren, smatram da to nije pošteno. Bolji smo kad igramo pred velikim brojem gledatelja, nego kad ih dođe malo, to je sjajno za nogomet i zabavu općenito. Ali mislim da je jako nekorektno što polovicu stadiona neće ispuniti Talijani, a drugu polovicu Španjolci – izjavio je talijanski izbornik Roberto Mancini.


Azzurre nogometni svijet doživljava kao favorite u klasiku s Furijom.
- Nadam se da je to točno i da će Italija pobijediti, ali znamo da to neće biti lako. Znamo da trebamo odigrati veliku utakmicu jer je Španjolska vrhunska momčad. Iako su uveli neke mlađe igrače, još uvijek imaju izvrsnu ekipu i jako sposobnog trenera, stoga nas čeka teška utakmica – dodao je Mancini.


Španjolski izbornik Luis Enrique je izostanak navijača komentirao kao čudnu situaciju, no naglasio je kako se treba prilagoditi okolnostima.
- Naš cilj je jasan, trebamo loptu u našem posjedu. Ako ćemo trebati igrati drugačije, prilagodit ćemo se, ali bolje nam odgovara kad mi imamo posjed – rekao je Enrique, koji večeras ne može računati na ozlijeđenog Pabla Sarabiju.

Linker
23. travanj 2024 23:58