getty images
LOŠ POČETAK NA ČIZMI

Talijanski mediji kritizirali Rebićev debi, Montella ga branio: 'Nemojte ga osuđivati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2013. 16:08

Mladi hrvatski nogometaš Ante Rebić upisao je u ponedjeljak debi za svoj novi klub – talijansku Fiorentinu . "Viole" su u Firenzi remizirale s Parmom (2-2), a Rebić je zaigrao od 36. minute umjesto ozlijeđenog Giuseppea Rossija.

Nije to bila premijera iz snova za 20-godišnjeg napadača. Izgubio je sedam lopti, uputio je tek jedan udarac prema suparničkim vratima, a talijanski ga tisak nije poštedio kritika jutro nakon debija:

- Fizički snažan napadač koji ima veliku želju za okomitim kretanjem prema golu. Možda mu je to prolazilo u hrvatskoj ligi i reprezentaciji, ali ovo je Serija A. Možda će njegov trud i karakter biti od korisni Fiorentini u mjesecima i godinama koje dolaze, ali trenutno od toga nema velike koristi - napisao je talijanski novinar Francesco Cianfanelli.

Trener Fiorentine koji mu je dao povjerenje, Vincenzo Montella, stao je u obranu svog igrača nakon što je i on uvidio da se nije najbolje snašao u svom debiju.

- Nemojte osuđivati Rebića. On ima veliku kvalitetu i odlučnost da bude bolji na svakom treningu. Kvaliteta i talent će doći do izražaja i u Seriji A – rekao je Montella na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Spomenimo i da je Rebić nakon svog debija u Seriji A odveo nekolicinu prijatelja u obližnji restoran, te ih počastio večerom kako bi proslavio svoj spomenuti debi.

Linker
22. rujan 2024 14:26