Ronald Goršić / Cropix
NOGOMETNI SKANDAL

Talijanska policija uhitila Slovenca Suljića, najbližeg suradnika 'kralja namještanja'

Talijanski tužitelji su optužili i Tana Seeta Enga, poznatoga i kao Dan Tan, za vođenje organizacije koja je namještala nogometne utakmice diljem svijeta
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2013. 14:06

Talijanska policija uhitila je u četvrtak ujutro slovenskog državljanina Admira Suljića, suradnika navodnog kralja namještanja nogometnih utakmica, Singapurca Tana Seeta Enga

Suljić je bio u bijegu, a uhićen je nakon što su singapurske vlasti dojavile talijanskoj policiji da se nalazi u zrakoplovu za Milano. Policija ga je dočekala u zračnoj luci Malpensa, a uskoro bi trebao biti sproveden u pritvor u Cremonu. Optužen je za zločinačko udruživanje čiji je cilj bila sportska prijevara. U bijegu je bio od prosinca 2011. godine, a smatra ga se jednom od ključnih figura u kladioničarskoj aferi namještanja rezultata između 2009. i 2011.

''Tijekom istrage je na vidjelo izašla njegova izravna uključenost u međunarodnu zločinačku skupinu koju su činili državljani Singapura i nekoliko osoba s Balkana'', stoji u priopćenju policije.

Talijanski tužitelji su optužili i Tana Seeta Enga, poznatoga i kao Dan Tan, za vođenje organizacije koja je namještala nogometne utakmice diljem svijeta. Policija je izdala nalog za njegovo uhićenje. Iz singapurske policije su poručili kako Tan u njihovoj zemlji nije na listi traženih osoba, ali i kako usko surađuju s europskim organima vezano uz aferu namještanja utakmica.

Linker
25. rujan 2024 01:19