Goran Mehkek / CROPIX
HVALE ORGANIZACIJU

Svjetski mediji: 'Bundesligaški legionari uništili Srbiju, Hrvatska plovi prema Brazilu'

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 23. ožujak 2013. 09:18

Njemački mediji mnogo su prostora posvetili 'kontroverznoj utakmici u Zagrebu’, Ugledni Kicker jasno je, već u naslovu teksta, dao do znanja kako je Hrvatska zahvaljujuću 'bundesligaškim legionarima’ bila bolje od Srbije. Hrvatska, prema riječima, najtiražnijeg njemačkog medija 'plovi po kursu’ ravno prema Brazilu, dok se Srbija polako oprašta s nadanjima oko nastupa na Svjetskom prvenstvu. U Kickeru navode kako je ovo jedini susret tijekom jučerašnjeg dana na kojem je bila zabrana dolaska gostujućih navijača, ali da će se sličan scenarij zbog 'teške povijesti dva naroda’ dogoditi i 6. rujna, kada Vatreni gostuju u Beogradu.

I francuski L’Equipe mnogo je prostora posvetio jučerašnjem ogledu u Maksimiru. 'Hrvatska dominantno preko Srbije’ stoji u velikom naslovu, gdje među ostaloga piše i kako je ovo prvi međusobni ogled ove dvije reprezentacije još od završetka rata - 1995. godine. Francuzi navode kako su Vatreni do prvog pogotka stigli nakon velike pogreške Kolarova, ali da je Hrvatska vrlo jednostano stigla i do drugog gola.

Engleski Daily Mail najviše prostora posvećuje nevjerojatnoj pogrešci Aleksandra Kolarova koja je okrenula susret na stranu domaćina. Englezi navode kako je utakmica odigrana uz neviđene mjere osiguranja, ali i da tijekom cijeloga dana u Zagrebu nije bilo nikakvih problema nakon što su oba Saveza pristala da će obje utakmice bez gostujućih navijača (u Zagrebu i Beogradu). Novinar Daily Maila navodi i kako je Kolarov katastoralnu partiju zaključio nepotrebnim prekršajem nad Mandžukićem nakon kojeg je pao i drugi pogodak.

Zagrebački dvoboj veliki je prostor dobio i na službenim stranicama Fife gdje stoji 'Hrvatska lakoćom preko Srbije’. U ovom osvrtu stoj kako su Vatreni još jednom pokazali moć, te u utakmici 'velikog pritiska’ pokazali svoju (neospornu) snagu. No, stranice Fife su jedan od rijetkih medija na kojima piše kako je najjača strana Vatrenih bio - Stipe Pletikosa.

Linker
21. rujan 2024 18:52