Vlado Svilokos

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘NEĆU SE POVUĆI‘

Svilokos progovorio o prijetnjama: ‘Ni jednom ocu nije lako to čitati, ne znam koliko ste uspjeli vidjeti‘

‘Mislim da nema osobe koju to ne bi potreslo‘, rekao je Marijan Kustić
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2024. 21:00

Pomoćnog suca HNL-a Dejana Vukovića uhitila je zagrebačka policija nakon što je otkriveno da je slao prijeteće poruke članu sudačke komisije Vladi Svilokosu. Ubrzo ga je suspendirao i HNS, a uznemirujuće poruke slao je i Svilokosovoj ženi i djeci i to preko jednokratnog mobilnog broja.

"Preuzmeš li funkciju, mogao bi uskoro sinu na sprovod. Kćer nećemo dirati. Za sada... Pamet u glavu. HŽV", glasila je Vukovićeva poruka.

U Dnevniku Nove TV gostovao je Svilokos i prokomentirao cijeli slučaj.

- Radim svoj posao, nije ugodno, ali ne vidim razloge za veliku zabrinutost. Nadležne institucije rade svoj posao, sve je na njima. Nemam puno toga za dodati dok je istraga u tijeku. Ja vjerujem u nadležne institucije ove države i vjerujem da će postupak biti obrađen na najbolji mogući način - rekao je Svilokos za Novu TV pa se osvrnuo na sadržaj poruka:

- Ne znam koliko ste kroz medije uspjeli vidjeti poruke, nikom to nije ugodno pročitati. Ni jednom roditelju, ni jednom ocu, ni jednoj obitelji nije lako vidjeti takve poruke. Nažalost to ne bi trebalo biti sastavni dio nogometa i sporta. To je za svaku osudu. Mislim da su to izolirani incidenti i ne vidim razloga za neku veću zabrinutost.

Svilokos nakon incidenta nije uzimao pauzu, redovno je nastavio obnašati svoju dužnost.

- Nastavljam raditi svoj posao. Danas imamo ponovljeni seminar sudaca trećeg ranga natjecanja i idemo dalje.

Cijelu aferu VARleaksa Svilokos nije htio komentirati, poput svih drugih sudaca na sastanku koji jutros održan u Sesvetama, oštro se ogradio i odmah odbacio ikakvu mogućnost iskazivanja mišljenja.

Slučaj je kratko prokomentirao i Marijan Kustić, predsjednik HNS-a.

- Sigurno ga je potreslo, koga ne bi potreslo da vidite sve te poruke koje su napisane, pogotovo kad se radi o djeci. Mislim da nema osobe koju to ne bi potreslo.

Također, kako doznaje Dnevnik Nove TV, Svilokos definitivno nije kandidat za vodećeg čovjeka sudačke komisije. Kao jedna od glavnih kandidatkinja se, pak, spominje Velikogoričanka Lada Rojc, koja bi tako postala prva žena na toj funkciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 10:05