Darko Banić

 JURE MISKOVIC Cropix
BORBA ZA ZADARSKI SAVEZ

‘Svi znamo tko je Sinovčić i tko su mu najbliži suradnici. Obmanjuje javnost i radi cirkus‘

U četvrtak će u Zadru biti ponovljena redovna Skupština na kojoj bi ponovno moglo biti vatreno
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 14:17

U četvrtak će u Zadru ponovno biti jako zanimljivo, jer je na rasporedu ponovljena redovna Skupština Nogometnog saveza Zadarske županije. Ona održana koncem srpnja bila je prekinuta nakon što je opozicija aktualnog predsjednika NSZŽ-e Darka Banića napustila Skupštinu, da bi kasnije Banić i suradnici uočili "lažiranu" vjerodajnicu koju je ispred HNK Polača donio i predao nekadašnji načelnik općine Polača - Viktor Prtenjača. Polača je kasnije i službeno obznanila da Prtenjača nije ni trebao ni mogao biti njezin predstavnik, jer odavno nije član kluba.

Kako god, u četvrtak će opozicija koju predvodi svima poznati Reno Sinovčić krenuti u novi "napad". Sinovčić već duže vrijeme ne bira sredstva u napadu na Darka Banića i sve koji ga podržavaju. A što kaže Banić?

- Nerado govorim o zlonamjernim i tendencioznim izjavama koje u zadnje vrijeme na portalu Antena (svom osobnom biltenu) u javnost pušta gospodin Sinovčić, koji u zadnjih godinu dana na sve moguće načine pokušava destabilizirati i ometati rad županijskog nogometnog saveza - kazuje Banić i nastavlja:

- Svakodnevnim iznošenjem neistina obmanjuje javnost, a od redovne skupštine pokušava napraviti cirkus, jer u nemogućnosti prikupljanja potpisa za opoziv predsjednika, dopredsjednika i Izvršnog odbora na sve moguće načine razno raznim pritiscima pokušava doći na nelegitiman način do preuzimanja funkcije predsjednika saveza, koju je izgubio na redovnim izborima. U "Skupini za promjene" kako je dotični naziva, između ostalih su bivši potpredsjednik saveza, koji je prije nekoliko godina na utakmici u Biogradu fizički nasrnuo na glavnog suca, skočivši s tribine hvatao ga je za vrat te izazvao prekid utakmice. Uz Sinovčića je i predsjednik NK Zemunik, koji je na prvenstvenoj utakmici NK Polača - NK Zemunik fizički nasrnuo na suca, ošamario ga te izazvao prekid za što postoji snimka i zbog čega je kažnjen 6 mjeseci zabranom obavljanja svih dužnosti u nogometu. Zanimljivo, isti klub je još u dva navrata izazvao prekid na prvenstvenim utakmicama 1. ŽNL.

image
JURE MISKOVIC Cropix

Potom se Darko Banić okrenuo Sinovčiću.

- Posljednja sjednica i pokušaj dobivanja glasa krivotvorenom vjerodajnicom samo je još jedan dokaz obrasca postupanja gospodina Sinovčića, koji je javnosti itekako od ranije poznat. Dovoljno je "uguglati" njegovo ime i sve će vam biti savršeno jasno.

Ispričao je Darko Banić i što je sve radio u tri godine od kako je na poziciji predsjednika naslijedio Sinovčića.

- Derutne prostorije NSZŽ-a izmjestili smo na novu lokaciju uz potporu HNS-a i predsjednika Marijana Kustića te ih opremili i uredili, jer bivše su više sličile pećini nego uredu. U rad komisija HNS-a integrirana su četiri predstavnika iz naše županije (komisija za veteranski nogomet, komisija za ženski nogomet, komisija za izdavačku djelatnost i komisija za fair play). Dok je Sinovčić vodio NSZŽ nismo imali ni jednog predstavnika u HNS-u.

U stalni radni odnos zaposlen je instruktor nogometnog saveza koji organizira i vodi selektivne kampove na području županije. Treću godinu za redom organizirana je zimska liga za dječake i djevojčice predselektivnog uzrasta. Već drugu godinu za redom organizira se međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić za koji u Sinovčićevo vrijeme nije bilo sluha. Prvi put od postojanja nogometnog saveza formirana je futsal liga u okviru HNS-a.

Organizacija svih natjecanja na prostoru Zadarske županije uredno funkcionira. U prilog tome ističe se da je i HNK Šibenik uputio zahtjev da se natječe s mlađim kategorijama unutar NSZŽ-a. Šibenik želi doći, jer imamo dobru i organiziranu ligu. Financijsko poslovanje saveza je u svakom trenutku transparentno i javno dostupno.

Na kraju je Banić naglasio sljedeće:

- Smiješno je kako Sinovčić javnosti prezentira da po peti puta pruža ruku pomirenja stranim investitorima koji su ušli u HNK Zadar, a već je pokrenuo sudski postupak kako bi izbacio HNK Zadar, što ne navodi na svom portalu. Dapače, sad im je nasilnički provalio u prostorije. Ako se na čelu ranije spomenute tzv. Skupine za promjene nalazi čovjek protiv kojeg se vodi kazneni postupak zbog izvlačenja novca od NK Zadar, u kojem je već donesena nepravomoćna presuda. s kojom je Sinovčić proglašen krivim, te mu je izrečena kazna zatvora od 2 godine i 8 mjeseci, postavlja se pitanje: U kojem to smjeru se traže promjene? Na kraju napominjem da smo kao županijski nogometni savez radili isključivo u interesu nogometa. Zasigurno se moglo i bolje, ali sve što smo napravili neusporedivo je više od onoga što je ranije bilo na čelu sa Sinovčićem. S njim je nogomet u županiji doslovno bio na dnu.

Sinovčić provalio u prostorije HNK Zadar, te ispred njih postavio zaštitare!?

Reno Sinovčić je krenuo u "rat" s HNK Zadar. Naime, Sinovčić je u noći s nedjelje na ponedjeljak provalio u klupske prostorije Zadra - koje inače i jesu u njegovom vlasništvu - zauzeo ih, te ispred njih postavio - zaštitare!?

Sinovčić je formalno provalio u svoje prostorije (prije nekoliko mjeseci ih je kupio na dražbi), koje pak već godinama koristi HNK Zadar. Zadar je pak godinama u posjedu tih prostorija, te ga se legitimno može izbaciti samo sudskim putem.

Kako 3. NL Jug starta za vikend, bit će zanimljivo vidjeti kako će Zadar igrati domaće utakmice na Stanovima. Za početak je trebao biti domaćin Primorcu iz Biograda, ali klubovi su zamijenili domaćinstva pa će utakmica biti odigrana u Biogradu.

Zadar će do prve domaće utakmice morati pripremiti kontejnere u kojima će biti svlačionice za igrače i suce.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:58