NOGOMETNI MERCATO

Sunderland potpisao Fletchera, West Ham doveo najskuplje pojačanje u povijesti kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. kolovoz 2012. 15:17

"Čekićari" doveli najskuplje pojačanje u povijesti kluba

Engleski krilni nogometaš Matt Jarvis (26) prešao je iz Wolverhamptona u West Ham uz odštetu od 10.75 milijuna funti. Rekordna je to odšteta za nekog igrača u povijesti "čekićara".

Prethodno najskuplje pojačanje kluba s Upton Parka bio je Savio Nsereko (9 milijuna funti, 2009. godine).

Jarvis je potpisao petogodišnji ugovor i bit će na raspolaganju menadžeru West Hama Samu Allardyceu već na subotnjem gostovanju kod Swanseaja.

- Oduševljen sam što sam potpisao. Ovo je veliki klub, duge i bogate povijesti. Poznat mi je Bobby Moore i sva povijest vezana uz njega. Nadam se da ću momčadi donijeti ritma, korisnih ubacivanja i asistencija za golove – rekao je Jarvis, koji je u Wolverhamptonu igrao od 2007. godine, a u West Hamu će nositi dres s brojem 7.

Prošle je sezone Jarvis u Premierligi upisao osam golova i 6 asistencija, ali je njegov sada već bivši klub ispao u drugu ligu.

Sunderland potvrdio dolazak Fletchera

Menadžer Sunderlanda Martin O'Neill potvrdio je da je doveo u klub škotskog napadača Stevena Fletchera (25), dosadašnjeg člana Wolverhamptona.

“Crne mačke” su platile 12 milijuna funti odštete Wolvesima za igrača koji je prošle sezone u Premierligi zabio 12 golova. Fletcher je prošao liječničke testove i dogovorio osobne uvjete sa Sunderlandom i već bi u subotu protiv Readinga mogao biti u momčadi.

Fletcher je povremeni reprezentativac Škotske koja je zajedno s Hrvatskom u kvalifikacijskoj skupini A za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Manchester City kvari Bayernu posao s Martinezom?

Već tjednima njemački nogometni div Bayern pokušava u svoje redove dovesti španjolskog reprezentativca Javija Martineza. Posao mu zasad kvari upornost predsjednika Athletic Bilbaa Josua Urrutije, a u priču se upleo i Manchester City.

Engleski prvak je, piše Bild, također bacio oko na svestranog nogometaša koji može igrati na pozicijama braniča i veznjaka. Čak je i menadžer Cityja Roberto Mancini priznao da razmišlja o Martinezu, a budući da za “građane” posljednjih godina nijedna cijena nije problem, na kraju bi Bayern mogao ostati praznih ruku iako je i Martinez izrazio želju za odlaskom u München.

Priča u velikoj mjeri podsjeća na onu o Luki Modriću i Real Madridu. Kao i predsjednik Tottenhama Daniel Levy, i Urrutia tvrdoglavo odbija ponudu Bayerna, a sada koristi i interes Cityja za pokušaj izvlačenja veće odštete od Bavaraca. Jednako je tako i Levy svojedobno koristio ponudu PSG-a da bi od Reala zahtijevao više novca za Modrića.

U svakom slučaju, Bayern za 23-godišnjeg nogometaša nudi čak 40 milijuna eura, što je otvoreno priznao i predsjednik najtrofejnijeg njemačkog kluba Uli Hoeneβ. Iako je ljut na Urrutiju, nešto mu ipak priznaje.

- S jedne me strane ljuti što još uvijek nismo realizirali transfer. No, s druge strane, poštujem ljude koji se drže svojih načela.

David Luiz u Barceloni?

Nakon što je Chelseajev brazilski nogometaš David Luiz (25) na svom Twitter-profilu objavio vlastitu sliku u avionu na putu u Barcelonu, pojavile su se špekulacije da bi mogao potpisati ugovor za katalonski klub.

Luiz je uistinu otputovao u Barcelonu, ali na snimanje reklame za Nike, ali istovremeno Mirror piše kako je Barcelona uistinu zainteresirana za njegove usluge i da bi mogla odaslati službenu ponudu za njegovu kupnju.

Ranije su otočki mediji pisali kako je za Luizom, koji po transferu iz Benfice prije 18 mjeseci nije uspio izboriti mjesto u udarnih 11, pokazao Manchester City, ali to su "građani" demantirali.

Kako bilo, realizira li Chelsea transfer desnog beka Cesara Azpilicuete o kojem se naveliko piše, Luiza bi mogli označiti suvišnim i prodati ga do zatvaranja prijelaznog roka.

Linker
22. rujan 2024 02:58