GOLČINA NA STARTU

Strinićev debi iz snova: 'Ramos me hvali, a nadam se da me Bilić neće zaboraviti

'Ma znam da samo moram dobro igrati. Sad sam zabio gol, pa se odmah i u Hrvatskoj doznalo. Samo moram tako nastaviti, pa se nadam da će me i izbornik pozivati'
Piše: Mario VelićObjavljeno: 08. ožujak 2011. 19:14

Dobra igra tijekom cijelog susreta, nezaustavljivi prodori po lijevoj strani, nekoliko opasnih centaršuteva i prekrasan pogodak za vodstvo od 2:1, učinak su Ivana Strinića na debiju za Dnjipro u prvenstvenoj utakmici protiv Tavrije koja je završila podjelom bodova (2:2). Trener Juande Ramos bio je zadovoljan onim što je naš reprezentativac pokazao.

- Pohvalio me, a stvarno godi čuti lijepe riječi iz usta takvog stručnjaka. Što se tiče pogotka, jako sam sretan kako je ispalo. Jednostavno mi je dobro sjeo taj udarac, iako sam bio 25 metara od gola, potegnuo sam. Lopta je dobila "spin" i završila u gornjem desnom kutu vratara Tavrije - priča Strinić.

Posebno ga veseli što ugledni trener računa na njega kao na člana idealne jedanaestorice.

- To povjerenje Ramosa dodatno me motivira. On je inzistirao na mome dovođenju, moram mu se dobrim igrama odužiti. U pripremnim utakmicama igrao sam i kao lijevo krilo, sada sam lijevi bočni, mogu ja na obje pozicije. Ovo je veliki korak u karijeri, nadam se prvi takav napredak, te moram iskoristiti šansu koja mi je pružena - svjestan je naš reprezentativac.

Nada se on da ga nakon odlaska u Ukrajinu neće zaboraviti naša nogometna javnost, posebno izbornik Slaven Bilić.

- Ma znam da samo moram dobro igrati. Sad sam zabio gol, pa se odmah i u Hrvatskoj doznalo. Samo moram tako nastaviti, pa se nadam da će me i izbornik pozivati, da ću i njegovo povjerenje, koje mi je do sada iskazivao, opravdati - kaže Strinić.

Osim u prenesenom smislu, zbog gola, sunce mu je granulo i doslovno. Nakon hladnih dana, na koje nije naviknut, stižu nešto topliji, temperatura zraka je nekoliko stupnjeva iznad ništice.

- To mi je bio najveći šok kad sam došao, snijeg i hladnoća. No, prilagođavam se ja brzo, nema velikih problema zbog toga - kazao je na kraju Ivan Strinić.

Linker
24. rujan 2024 20:31