Christophe Galtier

 FRANCK FIFE Afp
NOVI TRANSFER

Stiže sve više poznatih imena: Bivši trener PSG-a preuzeo vođenje katarskog prvaka

Galtier neće imati lak posao u Al-Duhailu koji se nakon pet kola nalazi na četvrtom mjestu
Piše: HinaObjavljeno: 12. listopad 2023. 13:43

Bivši trener Paris Saint-Germaina, 57-godišnji Christophe Galtier, potpisao je ugovor s katarskim prvakom Al-Duhailom, objavio je u četvrtak klub iz Dohe.

Francuski stručnjak će na klupi Al-Duhaila naslijediti bivšeg argentinskog reprezentativca Hernana Crespa, koji je prošle sezone doveo klub do naslova državnog prvaka.

Galtieru će ovo biti peti klub u trenerskoj karijeri u kojoj je do sada vodio Saint-Etienne (2009. - 2017.), Lille (2017. - 2021.), Nicu (2021. - 2022.) i Paris Saint-Germain (2022. - 2023.). Bio je prvak Francuske s Lilleom (2021.) i PSG-om (2023.). No, dok je za taj uspjeh slavljen u Lilleu, u Parizu je njegova sezona proglašena neuspješnom, jer je PSG poražen u osmini Lige prvaka od Bayerna, a u Kupu Francuske ga je eliminirao Olympique Marseille pod vodstvom hrvatskoj stručnjaka Igora Tudora.

Osim toga, Galtier je opterećen i optužbama za rasizam tijekom boravka u Nici. On je sve optužbe odbacio, ali je zbog njih završio u pritvoru, a u prosincu ga čeka i suđenje.

Galtier neće imati lak posao u Al-Duhailu koji se nakon pet kola nalazi na četvrtom mjestu u katarskom prvenstvu, a u skupini azijske Lige prvaka je ostao bez pobjede i bez postignutog pogotka u prva dva nastupa protiv iranskog Persepolisa i tadžikistanskog Istiqlola.

Linker
27. travanj 2024 07:38