Ivan Perišić

 Pro Shots Photo Agency/ddp Usa/profimedia
PRIMIO TEŽAK UDARAC

Stigle prve informacije o ozljedi Perišića, trener PSV-a otkrio: ‘Ništa nije slomljeno‘

Uskoro će obaviti liječničke preglede, a zatim bi trebalo biti poznato koliko će izostajati s travnjaka
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2024. 23:24

Ivan Perišić izašao je iz igre na poluvremenu utakmice između PSV-a i Sparte Rotterdam (kraj 2:1) zbog ozljede, a sudeći po prvim istupima nakon susreta, ne radi se o težim problemima.

- Perišić je zadobio lakšu ozljedu zbog udarca nogom. Radi se o prilično snažnom udarcu i zato sam ga morao na poluvremenu izvaditi iz igre. Mjesto na kojem je dobio udarac je poplavilo, ali ništa nije slomljeno - kazao je Peter Bosz.

Nema sumnje da je mnogima prva asocijacija na vijest o Perišićevoj ozljedi bila ona kalvarija zbog koje je pauzirao gotovo pola godine. No, već se po prvim Perišićevim gestikulacijama na travnjaku dalo zaključiti da nije riječ o ligamentima koljena, jer hrvatski reprezentativac uhvatio se za gležanj.

Perišić će uskoro obaviti liječničke preglede, a zatim bi trebalo biti poznato koliko će izostajati s travnjaka. Liga nacija je pred vratima, utakmica Hrvatske i Škotske na Maksimiru odigrat će se iduće subote, stoga do objave prvih rezultata pretraga ne možemo sa sigurnoću znati hoće li biti na raspolaganju Zlatku Daliću.

Perišića je početkom drugog dijela zamijenio Johan Bakayoko, a već u 49. PSV je ostao s igračem manje nakon izravnog isključenja Mattea Damsa. No, rezultat je ostao 2:1 i Perišićev klub može slaviti nastavak maksimalnog ligaškog učinka (osam od osam), time i prvo mjesto ljestvice s 24 boda.

Linker
06. listopad 2024 13:06