FRANCK FIFE AFP
STRAH OD KORONAVIRUSA

STIGLA ZABRINJAVAJUĆA VIJEST IZ SUSJEDSTVA! SVI SPORTSKI DOGAĐAJI U ITALIJI BEZ GLEDATELJA DO 3. TRAVNJA Prazni stadioni i u Ligi prvaka!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. ožujak 2020. 22:39

Nakon puno komplikacija otkazan je i drugi polufinalni susret Talijanskog nogometnog kupa između Napolija i Intera koji je bio predviđen za danas, nakon što je odgođen i polufinalni sraz Juventusa i Milana, koji je trebao biti odigran jučer.

Dvoboj Juventusa i Milana prvo je trebao biti odigran pred praznim tribinama. Kao što se prvotno planiralo i s utakmicama Serie A, i kao što je Inter na praznom San Siru dočekao Ludogorec u sklopu Europske lige. U nedjelju je, međutim, u pokrajini Pijemont završila zabrana sportskih događaja za javnost, pa su se planovi promijenili i vlast je dopustila navijačima da dođu na stadion. Pristup ipak ne bi imali navijači iz pokrajina Lombardije, Veneto i Emilia-Romagna, gdje je koronavirus najrašireniji.

Ta odluka, da se dopusti ulazak navijača na stadion, izazvala je mnogobrojne kritike znanstvenika i javnosti, pa je utakmica ipak otkazana do daljnjeg.

Međutim, još su veći problemi u talijanskoj nogometnoj ligi, Serie A, u kojoj su se dva vikenda zaredom odgađale utakmice. Plan lige bio je da se u nadolazećem vikendu odigraju utakmice prošlog, 26. kola, umjesto onih 27. kola, što znači da bi se veliki derbi između Juventusa i Intera igrao u ponedjeljak, 9. ožujka.

Osamnaest od 20 klubova prihvatilo je taj prijedlog, no Inter je prvotno bio protiv toga, te je zaprijetio čak i s tužbom ako u nadolazećem kolu ne dobiju Sampdoriju za protivnika, kako je dosad stajalo i u rasporedu. Interov direktor Beppe Marotta je jučer ipak otkrio kako se susret s Juventusom može odigrati u nedjelju ili ponedjeljak. Iz Ministarstva sporta su jučer također objavili da će se Serie A nastaviti, ali pred praznim tribinama. Talijanska vlada jučer je službeno donijela odluku da će se svi sportski događaji na Čizmi do 3. travnja isključivo igrati bez prisustva gledatelja.

Prazni će stadioni biti i u Španjolskoj sljedeći tjedan kada Atalanta dođe u goste Valenciji u sklopu osmine finala Lige prvaka, kao i u susretu Getafea i Intera u osmini finala Europske lige. Prva odluka je službena, druga još čeka službenu potvrdu.

Što se nadolazećeg Eura tiče, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin smatra da neće biti problema.

- Budimo optimistični, ne treba pričati o najmračnijim scenarijima - izjavio je Čeferin.

Italija je, podsjetimo, jedna od država domaćina kontinentalnog natjecanja.

Linker
06. listopad 2024 10:27