FESTIVAL NOGOMETA

Srna uoči Borussije: 'Samo da ne primimo gol, pobjeda od 2-0 nas vodi u četvrtfinale!'

Nijemcima se vraćaju stoper Subotić, nadaju se da će igrati branič Schmelzer, no nemaju ozlijeđenog Gündogana i Grosskreutza (upala pluća)
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. veljača 2013. 13:33

Šarmeri na ispitu zrelosti, tako se može najaviti dvoboje Šahtara i Borussije Dortmund, po mnogima protagonista najljepšeg nogometa u skupinama Lige prvaka.

- Samo da ne primimo gol imat ćemo velike šanse za prolaz jer u uzvratu ćemo ga sigurno zabiti.

Kad "stisne" važnost rezultata lepršavost često gubi utrku s odgovornošću, više to ne budu niti samba (brazilski Šahtar) niti polka (njemačko-poljska Borussia), onda pogledi poput citiranog Darija Srne djeluju logično i racionalno. No, Šahtar i Borussia nikad nisu bili isključivo nogometna pragmatika, i koliko će god voditi brigu o semaforu, treba očekivati jako dobru utakmicu.

Nema favoriti niti autsajdera, davno je bilo, prije 12 godina kad je Dortmund držao takav status i u Donjecku slavio 2:0. Ukrajincima sezona nije počela, Kloppova momčad pretrpjela je neugodan poraz kod kuće od HSV-a 1:4.

- Taj rezultat nije nikakva prednost. Odmah nam je rekao trener Lucescu "oni su izgubili šanse da obrane naslov i sve su karte bacili na LP" - prokomentirao je Andrij Pjatov.

Kolika je praznina ostala bijegom Williana u Anži, poprilična je engima. U udarnoj postavi mijenja ga Douglas Costa, iako je kao pojačanje doveden Taison iz harkivskog Metalista. Na pripremama nije sve previše vidjelo da Williana nema.

- Jači smo nego prije dvije godine kad nas je Barcelona zaustavila u četvrtfinalu. Borussia pak nije jaka kao katalonski div. Možemo ih pobijediti, uvijek smo bili uspješni protiv njemačkih klubova, premda je Kloppov sastav po stilu bliži Latinoamerikancima - prokomentirao je Mircea Lucescu, te na javno iskazane želje Srne i Rata da bude 2:0, dodao: - Ako bih usporedio, kazat ću da su Šahtar vješti igrači koji igraju dobar nogomet, a Borussia momčad visokog profila s kvalitetnom organizacijom.

Nijemcima se vraćaju stoper Subotić, nadaju se da će igrati branič Schmelzer, no nemaju ozlijeđenog Gündogana i Grosskreutza (upala pluća).

- Nismo bili dobri protiv Hamburga, u srijedu ćemo igrati znatno bolje - obećao je Klopp borbeno izdanje svoje momčadi.

Borussia među završnih osam nije bila od 1998. kad je kao branitelj titule najboljeg na kontinentu zaustavljena u polufinalu od Reala.

Šahtar je dobio 10 od 12 prijateljskih utakmica ove godine, Dortmund je neporažen u Ligi prvaka, a Poljak Robert Lewandowski strijelac je u šest posljednjih nastupa. Zgodne reference, pogotovo kad dodate klase na obje strane, Srnu, Luiza Adriana, Mhitarjana, Fernandinha... odnosno Götzea, Reusa, Hummelsa... Jednima i drugima snovi sežu sve do finala, koga čeka sudar s istinom?

Linker
22. rujan 2024 07:41