KAPETAN LIKUJE

Srna: Sada želim čitati kako će nas novinari idućih dana hvaliti

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. studeni 2010. 10:24

Nogometaši Šahtara pobijedili su Arsenal 2-1 na Donbass Areni u sklopu 4. kola skupine H Lige prvaka i tako "topnicima" uzvratili za visoki poraz u Londonu (1-5) prije dva tjedna.

- Nakon visokog 5-1 poraza dobili smo veliku poriciju kritika, pa tako u sljedeća dva ili tri dana želim čitati kako ćete nas hvaliti – rekao je Srna kroz smijeh za klupsku press-službu nakon utakmice u kojoj je Šahtar ostvario pobjedu nošen krilima hrvatskih reprezentativaca.

Naime, Srna je kod pobjedničkog gola za 2-1 u 45. minuti oduzeo loptu suparničkom beku Gaëlu Clichyju, sjurio se u kazneni prostor i ondje poslužio Eduarda da Silvu koji je zatresao mrežu bivšeg kluba.

- Mislim da cijela Ukrajina može danas biti ponosna. Pobijedili smo jednu od najboljih europskih momčadi; pokazali smo karakter i odigrali dobru utakmicu. Glavna stvar je da su naši navijači vjerovali u nas. Posljednja dva tjedna prilazili su nam na ulici i govorili: "Samo naprijed, možete pobijediti".

Na pitanje može li se reći da se Šahtar već plasirao u osminu finala, Srna je rekao.

- Ne, ne može. Još su dvije utakmice ostale za odigrati u skupini. Vidjet ćemo.

Gdje će biti lakše napraviti posljednji korak ka drugom krugu (gostovanje kod Partizana ili domaći susret protiv Brage)?

- Pokušat ćemo pobijediti već u Beogradu.

Utakmica protiv Arsenala započela je primljenim golom. Koja je pogreška dovela do toga?

- Ne želim pričati o pogreškama, takve stvari se događaju u svakoj utakmici. Stoga, molim vas, zaboravite na pogreške. Pogreške na stranu, pobijedili smo!

Daily Mail: Srna s osmicom igrač utakmice!



Engleski dnevnik Daily Mail proglasio je kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Darija Srnu za igrača utakmice u domaćoj pobjedi njegovog Šahtara na Arsenalom 2-1 u 4. kolu H skupine Lige prvaka…

Šahtar je ovom pobjedom uzvratio Arsenalu za neugodno uvjerljiv poraz od ''topnika'' s 5-1 prije dva tjedna u Londonu, u kojem su se svi protagonisti utakmice složili da rezultat ipak nije bio realan prema prikazanoj igri obje momčadi. Sada obje momčadi imaju po 9 bodova, prati ih Braga sa tri boda manje, a Partizan je posljednji bez bodova.

Darijo Srna bio je pokretač i asistent za pobjednički gol Šahtara u 45. minuti, kojeg je postigao još jedan hrvatski reprezentativac i bivši igrač Arsenala Eduardo da Silva. Srna je oduzeo loptu Gaëlu Clichyju duboko na desnoj strani Arsenalove polovice, sjurio se potom u kazneni prostor i lijepo lijevom nogom poslužio Eduarda, koji je smireno ljevicom poslao loptu u suprotni donji kut Fabianskog.

Engleski Daily Mail je Srnu ocijenio s visokom osmicom i proglasio ga za igrača utakmice! Eduardo je dobio sedmicu, drugu najbolju ocjenu u Šahtaru i na utakmici. Uz njega, sedmice su u Šahtaru još dobili Čigrinskij, strijelac pogotka za 1-1 u 28. minuti, te Jadson i Luiz Adriano, a u Arsenalu vratar Fabianski, te Djourou, Wilshere i Walcott, strijelac vodećeg pogotka za goste u 10. minuti.

Nogometni portal Goal.com je status igrača utakmice dodijelio Jadsonu, ocijenivši ga sa 7.5. Eduardo je dobio sedmicu, a Srna 6.5.

Dodajmo da je Danijel Pranjić, koji je odigrao svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi Bayerna kod rumunjskog Cluja 4-0 u E skupini, ocijenjen sa 6.5 od Goal.coma. Bavarci su četvrtom uzastopnom pobjedom osigurali osminu finala, a trostruki strijelac Mario Gomez zaradio je osmicu od Goal.coma. No, Bastian Schweinsteiger dobio je za pola boda bolju ocjenu…

Linker
07. srpanj 2024 23:29