ŠAHTAR

Srna: Čeka nas teška sezona

Nismo ista momčad otprije godinu dana. Izgubili smo nekoliko vrlo važnih igrača tako da smatram da će nam biti jako teško u skupini - kaže kapetan Rudara
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. rujan 2013. 12:52

Ovog utorka započinje nova sezona nogometne Lige prvaka. Ukrajinski prvak Šahtar, za koji nastupaju Darijo Srna i Eduardo da Silva, gostuje u Španjolskoj kod Real Sociedada...

U razgovoru za službenu klupsku stranicu, kapetan momčadi iz Donjecka i hrvatske reprezentacije, Srna, nije bio samouvjeren kao prijašnjih godina u snagu i kvalitetu svoje momčadi.

- Nismo ista momčad otprije godinu dana. Izgubili smo nekoliko vrlo važnih igrača tako da smatram da će nam biti jako teško u skupini. No Šahtar je Šahtar. Vjerujemo u sebe i svoju snagu. Pripremamo se pažljivo za susret protiv Sociedada – rekao je Srna, te nastavio:

- Novi igrači imaju veliku želju za dokazivanjem. No proces njihove prilagodbe još nije završen. Potrebno je još neko vrijeme da se novi dečki, s velikim talentom, prilagode europskog nogometu. Njihov će razvoj značiti i razvoj naše momčadi – veli hrvatski kapetan, koji se potom osvrnuo i konkretno na prvog suparnika:

- Real Sociedad je dobra momčad. Razgovarao sam s Lukom Modrićem i Ivanom Rakitićem i obojica su mi rekli da je riječ o jako dobroj momčadi. Uostalom svaka španjolska momčad koja izbori nastup u Ligi prvaka mora biti dobra – zaključio je Srna.

Podsjetimo, ždrijeb u Nyonu odlučio je da će se Šahtar ove sezone natjecati u skupini A, zajedno s Manchester Unitedom, Bayer Leverkusenom i Real Sociedadom.

Linker
17. rujan 2024 13:59