AP
SKANDAL NA OTOKU

SRAMOTA - FA neće kazniti 'mesara' De Jonga zbog brutalnog starta na Ben Arfi!

'Odgovorili smo Newcastleu da nemamo ovlasti retroaktivno kažnjavati igrače. Sudac donosi odluke tijekom utakmice i nisu dozvoljeni retroaktivni potezi'
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 12. listopad 2010. 11:38

Engleski nogometni savez (FA) objavio je da neće kazniti nizozemskog veznjaka Nigela de Jonga koji je brutalnim startom slomio nogu Newcastleovom Francuzu Hatemu Ben Arfi...

Incident se dogodio u utakmici 7. kola Premierlige, a nesretni Ben Arfa (23) je završio na operaciji s obje slomljene potkoljenične kosti lijeve noge. S terena će izbivati oko šest mjeseci.

Newcastle je nakon svega tražio od FA-a da naknadno kazni De Jonga, koji za svoj start na utakmici nije dobio ni žuti karton. No, iz krovne institucije engleskog nogometa stigla je odbijenica.

- Odgovorili smo Newcastleu da nemamo ovlasti retroaktivno kažnjavati igrače. Sudac donosi odluke tijekom utakmice i nisu dozvoljeni retroaktivni potezi. Sudac je vidio incident, donio odluku i mi ne možemo više ništa poduzeti - izjavio je za Daily Telegraph glasnogovornik FA-a.

Podsjetimo, francuski prvak Marseille, koji je Ben Arfu posudio Newcastleu, najavio je da će tužiti De Jonga i tražiti od njega odštetu.

Linker
25. rujan 2024 05:22