Slavlje igrača Novog Vremena

 CROPIX
CILJ JE ELITNA RUNDA LP-a

Spektakularni futsal spektakl u Makarskoj: Privilegija je predstavljati svoju državu u ovakvom društvu!‘

Futsal Liga prvaka opet u gradu podno Biokova od 25. do 30. listopada, Novo vrijeme domaćin
Piše: J. KovačevićObjavljeno: 13. listopad 2022. 19:58

U makarskom hotelu Park održana je konferencija za medije, a povodom UEFA Futsal Lige prvaka koja se vraća u grad podno Biokova. Bit će to pravi futsal spektakl, koji će se odigrati u dvorani na GSC-u od 25. do 30. listopada 2022. godine. Pored domaćeg Novog vremena, još će također nastupiti portugalski Sporting, kazahstanski Ayat, te još jedan hrvatski predstavnik, Stanoinvest Futsal Pula. Tri prvoplasirane momčadi izborit će plasman u Elitnu rundu ovog natjecanja.

Na ovoj konferenciji za novinare govorili su sportski direktor Novog vremena Borislav Vuković, klupski trener Ivan Božović, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, te direktor Turističke zajednice Vedran Validžić. Konferenciju je otvorio Borislav Vuković, koji je kazao:

- Makarska će krajem listopada biti u središtu pažnje ljubitelja futsala. Treći je ovo naš nastup u Ligi prvaka, a ujedno smo po treći put domaćini. Drago mi je što nas je UEFA prepoznala kao dobrog organizatora i domaćina. Iz ove skupine tri prvoplasirane momčadi nastavljaju natjecanje, a ja očekujem da mi budemo u tom uglednom društvu. U Ligi prvaka je riječ o 32 najbolja kluba u Europi i privilegija je predstavljati svoju državu. Potrudit ćemo se u da ugostimo naše suparnike kako i priliči, i to baš u tjednu u kojem slavimo dan Grada.

Ivan Božović, trener Novog vremena, također je iznio svoja očekivanja oko ovog turnira...

Pomoć navijača

- Zahvaljujem medijima na ovako velikom interesu i nadam se da ćete nas ovako pratiti za vrijeme cijele sezone. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj mogućnosti kako bismo ostvarili što bolji rezultat, no pripreme nam je pomalo remetio izostanak reprezentativaca Baškovića i Jelavića. Neće biti jednostavno, jer u samo 24 sata imamo dvije teške utakmice u kojima idemo na pobjedu - istaknuo je Božović.

- Bit ćemo potpuno motivirani, fizički i taktički spremni za ove kvalifikacije. Vjerujem da ćemo ostvariti glavni klupski cilj, a to je plasman u Elitnu rundu Lige prvaka. Nadam se da će nam u tome pomoći i naši navijači, koji će nam biti šesti igrač.

A na pitanje tko je favorit ove skupine Lige prvaka, trener Novog vremena je odgovorio:

- Sporting je favorit i na Final fouru, Kazahstan kao država stoji iza futsala, a Ayat je njihov predstavnik, koji u momčadi im petoricu igrača iz Brazila. Zatražili su izravni TV-prijenos, a isto tako i Portugalci. Oni su broj dva, a mi i Futsal Pula bismo se trebali boriti za treće mjesto.

Božović nije mogao ne komentirati utakmicu 2. kola 1. HMNL, koja se igra u nedjelju, 16. listopada, u Makarskoj između Novog vremena i Olmissuma.

- Bit će to susret najkvalitetnijih hrvatskih futsal klubova, pravi El Clasico. Susreti između ova dva kluba su više od igre, a tako će biti i ovaj put. Nećemo dozvoliti da nas nekoliko uzastopnih pobjeda dovede do toga da pomislimo “ lako ćemo”, jer kada je takav pristup, to obično rezultira neuspjehom.

Velika stvar za grad

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović rekao je:

- Ovo je velika stvar za naš grad, iza ovog projekta stoji puno rada i energije. Listopad završavamo s ovom lijepom pričom. Ljudi kažu da je Split grad sporta, koncerata, kulturnih događanja a sve će završiti polumaratonom i otvaranjem Apfel Arene. Ovo je projekt jedne obitelji koja ulaže u sport i kulturu i to treba cijeniti. Ali Makarska je to i više, s obzirom na broj stanovnika i vrhunskih sportaša. Problem je iskorak prema profesionalnom sportu, a kada bismo imali jaku privredu, imali bismo i profesionalni sport. Mi možemo pomoći do jedne granice, ali za iskorak je potrebna jaka privreda. Novom vremenu želim uspjeh, navijat ćemo za njih i pratiti ih - zaključio je Zoran Paunović.

Linker
19. rujan 2024 03:57