VIDEO

Spektakularan potez Brazilca

Prva od dvije prijateljske utakmice u nizu između velikih rivala, Argentine i Brazila, završila je bez pogodaka
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 15. rujan 2011. 13:37

Bez nogometaša koji igraju u Europi dvije su velike reprezentacije gledateljima u Cordobi priuštili dvoboj bez previše vatre...

Neymar je u nekoliko navrata pokazao tragove svog velikog talenta, a povratnik u brazilsku reprezentaciju Ronaldinho najviše se iskazao sjajno izvedenim slobodnim udarcem u završnici, no Agustin Ignacio Orion je uspio obraniti vršcima prstiju.

Kod "gauča" je najviše prijetio napadač Veleza Juan Manuel Martinez, a u posljednjih 15 minuta su dobre prilike imali Leandro Damiao za Brazilce, odnosno Pablo Mouche za Argentince.

Nadolazeća brazilska zvijezda, 22-godišnji napadač Internacionala, u 77. je minuti na desnoj strani spektakularno prešao argentinskog braniča Emiliana Papu. Petom si je podigao loptu, prebacio začuđenog Papu, ušao u šesnaesterac i potom, na svoju žalost, pogodio vratnicu. No, i ovako je natjerao domaće navijače na veliki pljesak.

Damiao je ove sezone u brazilskoj Seriji A u 20 utakmica postigao 13 golova. Premijerni je pogodak za reprezentaciju zabio prije nekoliko dana u pobjedi protiv Gane (1-0).

Argentina i Brazil su utakmicu u Cordobi odigrali bez svojih reprezentativaca iz europskih klubova, ali treba spomenuti da su za goste, između ostalih, nastupili Ronaldinho i Neymar.

Prijateljska utakmica:

Argentina – Brazil 0-0

Linker
24. rujan 2024 02:56