Antonio Sekulić i Tihomir Novak 

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
PRVAKA ODLUČUJE MAJSTORICA

Spektakl u Zagrebu dostojan je završetak: ‘Naši navijači vjerojatno su najbolji u Europi‘

Sekulić: Naslov osvojen u petoj utakmici bio bi moj savršeni kraj u Olmissumu
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 16. svibanj 2024. 16:55

Dinamo je u ludoj četvrtoj utakmici finala Supersport HMNL-a nakon šesteraca svladao Olmissum i izborio majstoricu u Zagrebu. Tako će sezona najpraćenijeg dvoranskog sporta u Hrvatskoj dobiti i više nego dostojan završetak. U rasprodanoj Ciboni dobit ćemo odgovor hoće li Dinamo obraniti naslov ili će Olmissum doći do trećeg naslova u povijesti. Uoči velike utakmice porazgovarali smo s ponajboljim igračima iz oba tabora, Tihomirom Novakom i Antonijem Sekulićem.

Nakon velike pobjede u Omišu, atmosfera u svlačionici Dinama je očekivano na vrhuncu.

- Naravno da je nakon pobjede u Omišu atmosfera u momčadi odlična, ali mi iskusniji smo odmah upozorili ekipu da to ne preraste u euforiju zato što posao nije ni izbliza završen. Samo ako osvojimo naslov prvaka ta će pobjeda imati svoju vrijednost - smiruje strasti Novak.

Kada je Olmissum poveo 2:0 činilo se da je Dinamova sezona gotova, ali su Zagrepčani uspjeli pronaći snage za preokret i naposljetku su izborili majstoricu.

image

Tihomir Novak

GORAN MEHKEK Cropix

- Sigurno nije bilo lako ne razmišljati o kraju sezone, ali mi smo momčad koja ne odustaje i znali smo da nam treba samo jedan gol da nas pokrene i u Olmissumove redove unese nesigurnost. Imamo “glavu” i znamo se vratiti u utakmicu kada stvari ne krenu po planu. Mislim da smo gotovo sve utakmice u doigravanju počeli gubiti, ali gotovo uvijek bi se vratili. Vjerujem da je vrijeme da mi u petak povedemo i da onda probamo iskontrolirati utakmicu do kraja - jasan je Novak.

Izvlači najviše iz igrača

Četvrtu utakmicu u Omišu je obilježilo i dramatično raspucavanje šesteraca. Ono se moglo izbjeći da je Luka Perić realizirao šesterac 20-ak sekundi prije kraja. Njegov udarac je pročitao i obranio vratar Olmissuma Vinko Rozga. S obzirom na to da je Novak u doigravanju redovno uspješno izvodi deseterce, pomalo je iznenadio odabir da Perić puca važni šesterac.

- Odgovor na to je vrlo jednostavan - Luka Perić je zadužen za šesterce cijelu sezonu, a ja u zadnje vrijeme izvodim udarce s deset metara tako da je bilo logično da on puca - kratko je situaciju raščistio igrač Dinama.

image

Tihomir Novak i Luka Perić

GORAN MEHKEK Cropix

U petoj utakmici Dinamo će ponovno imati podršku punih tribina što će sigurno biti od velike pomoći prema obrani naslova.

- Utakmice u punim dvoranama su ono što izvlači najviše iz svakog sportaša. Naši navijači su sigurno najbrojniji i najglasniji u ligi, vjerojatno i u Europi, i stvarno je prekrasno igrati u takvoj atmosferi. S druge strane i Olmissum se već malo priviknuo na tu atmosferu s obzirom na to da su već odigrali nekoliko utakmica protiv nas pred punim tribinama. Navijači jesu naš šesti igrač, ali ne mogu oni pobijediti već mi moramo biti pravi i odigrati najbolje što znamo - zaključio je Novak.

S druge strane će biti Olmissum kojeg predvodi Antonio Sekulić. Prošle sezone je proglašen za najboljeg igrača u Hrvatskoj, a sada se nada da će u oproštajnoj sezoni s Olmissumom osvojiti naslov prvaka. Velika prilika za to propuštena je u četvrtoj utakmici u kojoj su Omišani vodili 2:0 i bili na putu prema prvom naslovu prvaka nakon tri godine. Sada za to ostvariti moraju doći do još jedne pobjede na vrućem gostovanju u Zagrebu.

- Sigurno da nije lako nakon poraza i utakmice gdje smo sve imali u svojim rukama, ali to je futsal. Moramo tu utakmicu što prije ostaviti iza sebe i okrenuti se majstorici gdje sigurno imamo svoje šanse - rekao je Sekulić.

Vrijeme za promjenu

Olmissum je u drugoj utakmici već slavio u gostima, a sada to moraju ponoviti. Prošlosezonsko iskustvo igranja u punoj Ciboni im je zasigurno pomoglo pri snalaženju u uzavreloj zagrebačkoj atmosferi.

- Sigurno da nam je prošlogodišnje finale i iskustvo igranja u onakvoj atmosferi pomoglo ove sezone. Upravo nam ta pobjeda iz druge utakmice daje nadu da možemo opet odigrati dobru utakmicu i na kraju slaviti unatoč odličnoj atmosferi - jasan je ponajbolji igrač lige.

image

Antonio Sekulić

BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

Sekulić nije mogao poželjeti bolji ambijent za posljednju utakmicu u dresu Olmissuma. Na kraju ove sezone prelazi u jedan od najjačih europskih klubova Anderlecht. Još prošle sezone, Anderlecht je izbacio moćnu Barcelonu iz Lige prvaka i prošao na Final Four gdje je naposljetku završio četvrti. U Sekuliću vide ogromno pojačanje te su potpisali ugovor na dvije godine.

- Tako je, nakon pet lijepih sezona stvarno usudio bih se reći najuređenijem klubu u Hrvatskoj, došlo je vrijeme za promjenu i pokušaj igranja na još većoj razini. Naravno da bi naslov osvojen u petoj utakmici bio savršen kraj i to je ono o čemu trenutno sanjam - komentirao je Sekulić.

Sve u svemu, čeka nas još jedan spektakl u rasprodanom Draženovom domu te atmosfera koja je teško usporediva s bilo čime u svijetu futsala. Nešto što niti jedan drugi dvoranski sport u Hrvatskoj ne može ponuditi.

Linker
21. rujan 2024 08:14