HRVAT ODUŠEVLJAVA

Španjolski mediji: 'Rakitić treba Barceloni, on mora igrati!'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 20. siječanj 2015. 08:17

Svi španjolski mediji su suglasni... Ivan Rakitić odigrao je najbolju utakmicu otkako je u dresu Barcelone! Junak je bio trostruki strijelac Lionel Messi, pa je logično je dobio najveću ocjenu (9), no odmah iza njega bio je naš veznjak koji si je s dvije asistencije priskrbio osmicu. I cijelu stranu u Marci, najtiražnijoj španjolskoj tiskovini. Posebno su oduševljeni katalonski mediji, Luis Enrique dobio je nedvosmislenu “naredbu” da s Raketom može i mora računati.

- Rakitić je podsjetio na odlične igre s početka sezone. Bio je požrtvovan, trudio se, bori i isticao brzinom na sredini terena. Uz Iniestu te Busquetsa davao je potrebnu sigurnost u oba smjera. Jasno je da se svakom utakmicom sve više prilagođava sistemu igre Luisa Enriquea, ali i klupskoj nogometnoj filozofiji općenito - piše Ulrich Alvarez, novinar dnevnika Sport, inače sklonog Kataloncima

- Barceloni je potreban igrač njegovih karakteristika jer daje savršenu ravnotežu te se nadopunjuje s vrlinama ostalih suigrača u veznoj liniji. Nakon što je bio u maloj krizi, ponovno se izborio za mjesto protiv Elchea i Atletica. Definitivno je ostavio trag u srednjem redu Barce, što je teška zadaća - zaključuje Alvarez.

Zanimljivo, u “tutnjanju” La Corunom, pedantni statističari izračunali su da je Rakitić kreirao četiri šanse za suigrače (rekord otkako je na Nou Campu) te da je najviše dodavanja (13) imao prema - Messiju. Suarez je dobio tri lopte, a Neymar samo jednu... Od 63 upućena dodavanja, točno ih je bilo čak 92 %.

Solidne valorizacije zaradio je i Mario Mandžukić koji je poentirao s bijele točke te pripomogao rušenju posljednjeplasirane Granade na Vicente Calderonu. Ipak, Rojiblancosi nisu bili uvjerljivi, posebno ne dok je Torres igrao drugu špicu...

- Vidljivo je da će Torresa i Mandžukića biti potrebno uglazbiti, radi se o napadačima sličnog profila, oba su tzv. kraljevi šesnaesterca. Kada je ušao Griezmann, Atletico je automatski pojačao pritisak - pišu mediji s Pirineja.

Linker
21. rujan 2024 22:24