LOVA DO KROVA

ŠPANJOLSKI DIVOVI NE MIRUJU Sljedeća meta Reala je napadač, Barcina stoper

Piše: Karlo TašlerObjavljeno: 27. srpanj 2014. 11:54

Unatoč senzacionalnim transferima Barcelone i Real Madrida, dva najveća španjolska kluba neće se smiriti sve dok prijelazni rok službeno ne završi.

Za Barcelonu su već potpisali Ivan Rakitić, Luis Suarez i Jeremy Mathieu, dok su u glavni grad sletjeli James Rodriguez i Toni Kroos, a Keylor Navas samo što nije.

Real Madrid traži napadača. Odlaskom Alvara Morate Madriđani su ostali samo na Karimu Benzemi što se tiče središnje napadačke pozicije te su odlučni do kraja prijelaznog roka potpisati još jednog centarfora.

Falcao prvo na posudbu

Dovođenjem Jamesa Rodrigueza i Kroosa pokazali su da im ta pozicija nije prioritet, ali izgleda da je predsjednik Florentino Perez shvatio da bi se mogli naći u velikim problemima ako Benzemu zadesi neka ozljeda.

Najveća želja, o čemu se već puno pričalo, je Jamesov sunarodnjak Radamel Falcao koji je trenutno Monacov igrač, piše španjolski As. Kolumbijac je u siječnju teško ozlijedio koljeno, zbog čega je propustio i SP, te bi ga zbog toga Real htio dovesti na jednogodišnju posudbu nakon čega bi ga otkupili ili vratili.

Liga prvaka s Monacom

Međutim, Perezove želje su jedno, a realnost, u kojoj je Falcao rekao da želi ostati u Monacu i s njim igrati Ligu prvaka, nešto sasvim drugo.

U izglednom slučaju da taj scenarij padne u vodu, Los Blancosi imaju plan B - dovesti Romelua Lukaku iz Chelseaja. Lukaku se nakon dvije godine provedene na posudbama u West Bromwich Albionu i Evertonu konačno vratio u londonski klub, ali u međuvremenu na Stamford Bridge sletio je i Diego Costa koji će zasigurno biti starter Mourinhove momčadi. U toj činjenici Real vidi priliku za dovođenjem mladog Belgijca, navodi As.

Katalonci jačaju obranu

S druge strane, u Barceloni odlučni su dovesti još jednog stopera, piše El Mundo Deportivo. Iako su već doveli Jeremyja Mathieua, Katalonci žele dodatno podebljati zadnju liniju. U svojim redovima željeli su vidjeti Marquinhosa ili Hummelsa, ali su dobili odbijenicu pa im je sada prvi pik Arsenalov Thomas Vermaelen. U njemu vide odličnu priliku zato što Belgijac po potrebi može igrati i na poziciji lijevog beka.

Linker
23. rujan 2024 03:26