Alfredas Pliadis/alamy/alamy/profimedia
PROPALI SNOVI

Španjolska bruji o neviđenom ‘debaklu‘, izbornik zagrmio: ‘Surađivali su sa sucima, mi smo i dalje sila‘

‘Zaustavljali su igru kad god je bilo potrebno‘, kaže Vidal, dok mnogi sumnjaju u regularnost prvog gola
Piše: SNObjavljeno: 25. rujan 2024. 18:34

Eliminacija već u osmini finala Svjetskog prvenstva u futsalu potresla je Španjolsku. Nakon 1:2 poraza od Venecuele, tamošnji mediji pišu o "propalim snovima", "svjetskom debaklu i razočaranju", dok za svoje suparnike kažu da su izveli "jedno od najvećih iznenađenja ikada".

Poraz je, jasno, teško pao i izborniku španjolske reprezentacije Fedeu Vidalu.

- Nismo trebali ispasti u osmini finala, nema sumnje da je ovo veliki neuspjeh i da sam ja najodgovorniji. Nismo imali najbolji dan, a znali smo da je Venecuela zahtjevan i kompetitivan protivnik. Nedostajalo nam je točnosti u dodavanjima, stvorili smo i dosta šansi, no bez završnog dodira - kazao je Vidal, a onda opleo po sucima.

Koliko se može razaznati iz španjolskih medija, pogodak Venecuele za vodstvo smatraju "vrlo čudnim" jer je, kažu, golu Josea Villalobosa prethodio prekršaj na njihovu vrataru Jesusu Herreru. Igrači su tražili prekršaj, a izbornik Vidal VAR provjeru, no suci nisu promijenili svoju odluku ni nakon pregledane snimke. Vidal se, konkretno, nije osvrnuo na tu situaciju, no smatra da je posrijedi bio dvostruki kriterij djelitelja pravde.

- Venecuela je surađivala sa sucima! Zaustavljali su igru kad god im je to bilo potrebno, plus što su njihovi potezi u fazi obrane nerijetko bili pregrubi - grmio je Vidal.

Završno su ga priupitali planira li ponuditi ostavku na mjestu izbornika.

- To nije pitanje za mene niti je sada prikladno govoriti o tome. Španjolska je i dalje sila, bit će to s bilo kojim izbornikom na čelu reprezentacije. Ponovo ćemo se boriti za naslove - zaključio je Vidal.

Linker
25. rujan 2024 19:48