SP U20

Španjolci sretno prošli dalje

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2013. 23:25

Jese Rodriguez, nogometaš druge momčadi Real Madrida, donio je Španjolskoj reprezentaciji do 20 godina sretnu pobjedu od 2-1 protiv Meksika, na Svjetskom prvenstvu što se održava u Turskoj.

Golom Gonzaleza Meksiko je vodio već od 2. minute i sve do 74. kada je izjednačio Derik. Nakon kornera su Meksikanci loše reagirali, ostavili Derika samoga na drugoj stativi, a on je jednostavno zabio za 1-1.

Dotad je Španjolska jalovo napadala i igrala vrlo slično seniorskoj reprezentaciji s bezbrojnim dodavanjima. Na kraju je mlada "furija" ipak došla do slavlja unutar 90 minuta, jer je u prvoj minuti nadoknade gol za 2-1 postigao Jese, svoj četvrti u pet utakmica na prvenstvu.

Paralelno sa šesnaestercem je pretrčao nekoliko suparničkih igrača, opalio, lopta se odbila od jednog braniča Meksika i prevarila suparničkog vratara.

Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča Urugvaj - Nigerija.

Poznata su prva dva četvrtfinalna para na Svjetskom prvenstvu nogometaša do 20 godine, kojem je domaćin Turska. Igrat će Španjolska - Urugvaj i Francuska - Uzbekistan...

Nakon Španjolske i Uzbekistana u četvrtfinale su se, tijekom večernjih ogleda, plasirali Francuzi, koji su to obavili na lakši način i Urugvajci, koji su prošli na teži.

Francuska je s 4-1 pobijedila domaćina Tursku bez ikakvih problema. Domaćina je načeo u 19. minuti sjajni Kondogbia, inače igrač Seville, za kojim se ovog ljeta podigla prašina i traže ga mnogi veliki klubovi. Do kraja poluvremena je Bahebeck povećao na 2-0, a u nastavku su Francuzi preko Sanoga i Veretouta poveli i s 4-0. Počasni je pogodak za Tursku, trinaest minuta prije kraja, postigao Bakiş.

U drugom je ogledu Urugvaj s 2-1 pobijedio Nigeriju u ogledu gdje su sva tri pogotka pala u drugom dijelu, kada je Urugvaj imao igrača više. Naime, igrač Nigerije Shehu je pocrvenio u 41. minuti, a junak Urugvaja je bio Nicolas Lopez, igrač Rome, koji je postigao oba pogotka. U 65. je doveo Urugvajce u vodstvo, a u 84. minuti je realizirao penal za 2-1.

Najljepši je pogodak na utakmici zabio Nigerijac Kayode, topovski je pucao s vrha šesnaesterca, ali je to bila slaba utjeha za afričku momčad.

U srijedu se igraju preostala četiri ogleda osmine finala, a između ostalih igraju Hrvatska i Čile.

SP U20, osmina finala:

Francuska - Turska 4-1 (Kondogbia 19, Bahebeck 34, Sanogo 68, Veretout 74 / Bakiş 77)

Urugvaj - Nigerija 2-1 (Lopez 65, 84-11m / Kayode 69)

Španjolska - Meksiko 2-1 (Derik 74, Jese 90+1 / Gonzalez 2)

Uzbekistan - Grčka 3-1 (Makšataliev 27, Sergejev 62-11m, Rahmanov 83-11m / Stafilidis 33-11m)

Linker
21. rujan 2024 19:18