AFP
POHVALE MARCE

Španjolci oduševljeni: Sammir je najbolji igrač Getafea, a tek treba proigrati

Sammir će imati prilike pokazati sav raskošni talent koji ima i ponuda iz relevantnijih klubova tada sigurno neće nedostajati
Piše: R. ŠolaObjavljeno: 30. kolovoz 2014. 18:39

Jose Antonio Gimenez je novinar Marce koji prati Getafe.

- Sammir je 2009/10. zadivio u Europi kada je igrao s Dinamom protiv Villarreala. Vidjeli smo da je polivalentan i kreativan, talentiran i snažan vezni igrač koji je usto još i efikasan, ima gol u nogama - kaže Gimenez.

- Ova će godina će biti drugačija. Nemojte zaboraviti da je Sammir došao u Getafe s desetak kila viška, nakon nekoliko mjeseci bez treninga, daleko od forme. Tih pola godine bilo mu je dovoljno taman toliko da donekle dosegne formu, malo odigra i da se ozlijedi.

Da bi ova jesen mogla biti preokret, govori i jako dobra predsezona:

- Jorge je bio glavni protagonist priprema u Njemačkoj i Italiji koje je Getafe odradio mnogo bolje nego prošlih godina. Sammir je jako dobro napredovao, u mnogo boljoj je formi, dobro trenira i vidi se da je motiviran.

S obzirom na talent pitanje je je li Sammir u pravom klubu.

- Kao što znate, u našem prvenstvu nekoliko je klubova koji odskaču, a nakon njih svi ostali se bore za ono što ostane. Po kvaliteti, Getafe može biti šesti-sedmi.

Gimenez ga smatra jednim od ključnih igrača:

- On i Pedro Leon su igrači oko kojih se vrti postava, dvojac koji donosi kvalitativnu razliku. Od Jorgea se očekuje da bude igrač koji stvara prevagu, koji donosi razliku. Getafe ga treba, i treba ga u najboljem izdanju, tako će imati mirniju sezonu od prošle.

Vjeruje španjolski kolega i da momčad ima potencijala da Sammir iskoristi svoje kvalitete:

- Momčad je mlada, ima talentiranih igrača kao što su Sarabia ili Álvaro Vázquez, Jorge je tu da pridonese kvalitetom i iskustvom.

Od njegova dolaska Getafe je promijenio trenera:

- Contra ga je i želio dovesti, ne treba sumnjati da trener čvrsto računa na njega.

Sammir nije skrivao da bi Getafe zapravo trebao biti odskočna daska za dalje:

- Zna se da je Getafe klub koji dovodi igrače, čeka se da se oni razviju i onda ih dobro unovči. Sammira je doveo prošle zime u trenutku kad je očigledno bio sasvim izvan forme i nakon što je mnogo vremena bio van terena. U toj situaciji ponudio mu je ugovor na četiri i pol godine, s očitom namjerom da mu da vremena da se dokaže i da ga zapaze klubovi. Znamo da ima dobar ugled, osobito u Njemačkoj, jedan od njegovih agenata je iz kruga Garetha Balea, znači da ima i dobro tržište u Engleskoj. Od ovog ljeta ne zauzima mjesto kao stranac, to je veliki plus. Ne treba čuditi da ako odigra dobro ovu jesen, klub napusti već u prijelaznom roku u siječnju. No kao što vidite, ovoljetni prijelazni rok je sasvim poludio, pa me ne bi čudilo, ako dođe neka povoljna ponuda, da promijeni sredinu i u ovih nekoliko dana! To je ipak presmiono najavljivati, posebno nakon poraza u prvoj utakmici, što je uvijek loše. Getafe se treba koncentrirati na prvenstvo. Sammir će imati prilike pokazati sav raskošni talent koji ima i ponuda iz relevantnijih klubova tada sigurno neće nedostajati.

Ako, ili kada, Sammir napusti Getafe, navijači će to razumjeti, njihov se klub usprkos oskudnom proračunu održava godinama u eliti i temelj poslovne politike jest dobro poslovanje s igračima. Sretni su dok mogu uživati u igračima koji su “tehnički drugačiji”, kako je Sammira opisao As.

- Koja fizička snaga, koji dribling, oslobodio se svih koji su mu bili na putu, koja asistencija, koji gol - divio mu se u komentarima jedan od navijača dok drugi dodaje:

- Sammir je najbolje što imamo u Getafeu.

Njegova je momčad na startu prvenstva izgubila od Celte, ali je Sammir ocijenjen s visoka tri pika u Asu, a u Marci je dobio šesticu, najbolju ocjenu u momčadi.

Linker
22. rujan 2024 11:30