getty images
OČARAO KATALONCE

ŠPANJOLCI ODUŠEVLJENI 'Halilović u prvoj momčadi Barce? To je sigurna oklada'

Barcelona je priznala da su se za njegovu situaciju zanimali brojni klubovi, čak i veliki United
Piše: Maja RadmanObjavljeno: 09. prosinac 2014. 20:02

Girona je vodila glavnu riječ na terenu u nadmetanju s Barcelonom II u sklopu 16. kola 2. španjolske lige. Činilo se da je pitanje vremena kad će jedan od lidera Druge lige doći u prednost. Umjesto toga, spektakularni pogodak Alena Halilovića u kolektivnoj svijesti probudio je asocijacije na brojne spektakularne Messijeve driblinge i golove. Halilović je tako nastavio pokazivati raskošni talent , kojim je izazvao pozornost još na premijeri u momčadi Luisa Enriquea prošlog ljeta, a nedavno i oduzeo dah prilikom prvog pogotka za novi klub.

Prilikom dolaska u Barcelonu Halilović se dogovorio da će se neko vrijeme prilagođavati među mladima, ali je i unijeta klauzula da će u sljedećih 18 mjeseci biti “primljen” u prvu momčad katalonskog velikana. Dobar dojam koji je ostavio još na ljetnim pripremama davao je nadu da će mu Luis Enrique otvoriti vrata prve momčadi vrlo brzo. Međutim, činjenica je da je ‘med’ okusio manje nego su mu mnogi predviđali. I dalje u najvećoj mjeri trenira i igra samo s pretendentima za prvi sastav.

Ulog u budućnost

Prema katalonskim medijima, izvori bliski klubu potvrđuju da su u Barci svjesni da mu sadašnja kategorija postaje pretijesna, osobito nakon što je s Dinamom igrao u prvoj momčadi prvenstva, u Ligi prvaka, kao i u hrvatskoj reprezentaciji. Barcelona je priznala da su se za njegovu situaciju zanimali brojni klubovi, ali da i do sada nije bilo niti jedne službene ponude koja bi ga odvela iz Barcelone. Navodno su među zainteresiranima bili Manchester United, Tottenham, Celta, Fiorentina, Sampdoria i Sunderland. Ova posljednja tri kluba pokušala su od Barce ispitati mogućnost posudbe, no klub je to u potpunosti odbio.

Tehnički stožer mlade momčadi ne pristaje odreći se jednog od najtalentiranijih igrača, kojem ipak još treba vremena da asimilira mehanizme Barceloninog stila. Svaki put ponovno potvrđuju da se radi o izuzetnom talentu, koji ima sve predispozicije da s vremenom zaigra s “velikima”.

Halilović je došao kao Barcin ulog u budućnost. U klubu nisu promijenili početni plan prema kojem bi cijelu ovu sezonu trebao posvetiti kaljenju među igračima koji su odrasli na Barcinom stilu, što im se čini mnogo korisnije iskustvo nego igranje sa starijima, što je već iskusio u Dinamu, čak ni kad se radi o prvoligaškim klubovima iz Engleske, Španjolske ili Italije. Svi su uvjereni da Halilović ima apsolutno sve potrebno da bi trijumfirao u Barci, i da jedino treba vremena i strpljenja kako se ne bi izgubio na pola puta, slično drugim talentiranim igračima koji su zbog pretjerane žurbe nestali sa scene.

Ne bi mu ipak štetilo da ga Luis Enrique povremeno ‘počasti’ kojom prilikom, smatraju katalonski mediji. To bi mu dodatno povećalo samopouzdanje i motivaciju te ublažilo nestrpljenje razumljivo za takav talent koji čeka pred vratima momčadi o kojoj je uvijek sanjao.

U Barceloni i njenom okruženju nitko ne sumnja da bi iduća sezona trebala biti njegova i da bi se trebao ustaliti u najboljoj kategoriji nakon što ove, prelazne, sezone doradi tjelesnu spremu i u potpunosti ovlada zahtjevnim Barcinim stilom.

Linker
21. rujan 2024 13:06