VRCKAVI NIZOZEMAC

ŠOU U MANCHESTERU Van Gaal popio čašicu previše pa održao govor za pamćenje

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 20. svibanj 2015. 12:09

Manchester United će ovogodišnje izdanje Premier lige vrlo vjerojatno završiti na 4. mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka, odnosno njene kvalifikacije. U klubu su kao i svake godine organizirali tradicionalnu večeru povodom završetka sezone, a glavna zvijezda večeri bio je glavni strateg Crvenih vragova, Louis Van Gaal.

Španjolcu Davidu De Gei drugu godinu zaredom pripala je nagrada za najboljeg igrača, ali prva zvijezda večeri bila je Louis Van Gaal koji je u vidno alkoholiziranom stanju kao posljednji govornik na bini priredio pravi mali šou svima u dvorani.

- Teško je u samo nekoliko rečenica sažeti čitavu sezonu, ali ja sam u klub stigao kada je United imao samo 13 bodova iz 10 utakmica. Navijači su mi pljeskali što je meni bilo za ne povjerovati. Imali smo mnogo problema tijekom čitave sezone, ali unatoč svemu mi smo tu gdje jesmo, to je nevjerojatno. Sjećam se sastanka s igračima, kad je kapetan Wayne Rooney kazao kako idemo po drugo mjesto. Složio sam se s njim i viknuo: Idemo!

Među ostalim Van Gaal je kazao kako bi United bio prvak da je u gostima svladao Chelsea, od kojega su prema njegovim riječima bili bolji.

- Kod Chelseaja smo imali veći posjed lopte, a oni su iz tri šanse zabili i dobili utakmicu. Zamislite da smo mi dobili njih, bili bismo prvaci. Skoro smo bili prvaci, ali kao trener znam da se skoro ne broji. Moramo biti bolji, vjerujte mi da ćemo moji suradnci, igrači i ja raditi najbolje što možemo jer to su najbolji navijači na svijetu zaslužili - kazao je Van Gaal.

Nizozemac se prisjetio i Ryana Giggsa kojega je u jednom trenutku lagano opalio po glavi.

- Slušajte me. Ryan Giggs mi je nešto rekao i ovog puta je posebno u pravu. Rekao sam da ste najbolji navijači na svijetu, ali večeras sam razočaran, vidio sam gospođu koja fantastično svira saksofon, molim vas da joj zaplješčete - rekao je Van Gaal.

Linker
22. rujan 2024 02:30