KAOS U PORTUGALU

ŠOKANTNA SNIMKA Dječak u suzama gledao kako mu policija mlati oca i djeda

Piše: HinaObjavljeno: 18. svibanj 2015. 20:00

Veliko slavlje na ulicama Lisabona u nedjelju navečer nakon što je Benfica po 34. put postala prvakom Portugala pretvorila se u masovni sukob policije i navijača, a ozlijeđeno je više desetaka osoba, objavila je policija.

Benfica je osvojila naslov kolo prije kraja prvenstva na gostovanju kod Vitorije Guimaraes odigrala 0-0, ali njezin jedini konkurent Porto nije iskoristio tak kiks jer je odigrao 1-1 na gostovanju kod Belenensesa. Benfica je tako zadržala tri boda prednosti, a kako je uspješnija u međusobnim dvobojima osigurala je naslov kolo prije kraja, te nakon 31 godine obranila titulu.

Navijači su odmah izašli na ulice, a središnja proslava bila je na trgu Marquis de Pombal. Vrlo brzo izbila je tučnjava među navijačkim frakcijama Benfice, a poslije ponoći su uslijedili veliki izgredi kada je intervenirala policija, koja je imala posla i na stadionu u Guimaraesu, gdje su također izbili neredi. Očevici tvrde da su policijske snage udarale i nedužne promatrače, čak je zbog siline skuboba evakuiran i dio grada oko trga Marquis de Pombal.

Na jednoj snimci vidi se kako snage reda mlate muškarca i to pred očima njegovih sinova i oca. Sinčić je mirno pio vodu kada je njegov otac ušao u raspravu s policijom koja ga je odlučila baciti na zemlju i pošteno namlatiti. Djed je također dobio udarac, a maleni dječak u tom je trenutku počeo vrištati.

Predsjednik Benfice Luis Filipe Vieira izjavio je kako će zatražiti istragu zbog prekomjerne upotrebe sile od strane policije.

"Osuđujem grupicu neodgovornih huligana koji su bocama i kamenjem gađali policiju, ali također osuđujem i pretjeranu reakciju snaga sigurnosti jer su stradali i mirni navijači našeg kluba", kazao je Vieira.

Linker
18. rujan 2024 18:23