Srđan Jovanović, Milan - Porto u Ligi prvaka 2023.

 MARCO BERTORELLO Afp
POZNATO LICE

Šok u susjedstvu, jedan od najboljih sudaca Srbije pao na testovima Uefe, europska karijera pod upitnikom

‘Nasljednik‘ Milorada Mažića sudio je u 13 utakmica Lige prvaka i 17 puta u Europskoj ligi
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2024. 22:42

Srđan Jovanović dosad je, između ostalih utakmica, dijelio pravdu na 13 utakmica Lige prvaka 17 puta u Europskoj ligi, a srpski mediji pišu da je konkurirao i za pozivnicu na nedavno završeno Europsko prvenstvo u Njemačkoj. I pitanje je kad će se opet naći na tako visokoj razini...

Naime, prema izvještajima brojnih medija iz Srbije, Jovanović nije uspio položiti testove fizičke pripremljenosti, koje ovih dana provodi UEFA kako bi utvrdila znanje i sposobnosti sudaca za licenciranje i nastavak rada. Još uvijek nije detaljno razjašnjeno koji dio fizičkih testova Jovanović nije položio, ali svakako je točno da 38-godišnji sudac nije dobio licencu Uefe.

image

Srđan Jovanović

Dpa Picture-alliance Via Afp

Prije nešto manje od mjesec dana, točnije 13. kolovoza, Jovanović je sudio utakmicu kvalifikacija Lige prvaka između Union Saint -Gilloisea i praške Slavije. Očito je Uefa imala dovoljno povjerenja u djelitelja pravde iz Beograda, ali Jovanović očito nije spreman za najvišu razinu.

Veći dio srpskih portala naziva Jovanovića najboljim sucem Srbije i nasljednikom Milorada Mažića, a posljednjih mjeseci pod nerijetkim je kritikama čelnika Crvene zvezde.

Jovanović je, prema Transfermarktu, uz već spomenute utakmice i natjecanja, sudio u srpskoj Super ligi u 143 navrata, a moglo ga se gledati i u Ligi nacija te na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje je dijelio pravdu u jednom ogledu. Pad na testu Uefe, sigurni su u susjedstvu, dovest će Jovanovićevu europsku karijeru pod veliki znak upitnika...

Linker
07. rujan 2024 02:37