PROŠLA I BORUSSIJA D.

ŠOK NA OTOKU! Luka zabio i u pola sata izrežirao preokret Reala u Manchesteru!

Piše: HinaObjavljeno: 05. ožujak 2013. 20:19

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala na Old Traffordu pobijedili Manchester United 2:1. Prvi susret u Madridu završio je bez pobjednika 1:1.

ManU je poveo autogolom Ramosa u 48. minuti, no ključni trenutak se dogodio u 57. minuti kada je isključen Nani. Real je s igračem više uspio okrenuti rezultat, a strijelci su bili naš Luka Modrić u 66. minuti sjajnim udarcem s 25 metara, te Cristiano Ronaldo tri minute kasnije.

ManU i Real Madrid su ukupno pet puta igrali u fazi na ispadanje i 'Kraljevski klub' je četvrti put prošao dalje. United je slavio samo jednom, u polufinalu Kupa prvaka 1968. godine. Te godine su 'Crveni vragovi' osvojili svoj prvi europski naslov porazivši u finalu Benficu. U preostala četiri navrata Real je bio uspješniji - u polufinalu Kupa prvaka 1957. godine, četvrtfinalu Lige prvaka 2000. godine, u četvrtfinalu istog natjecanja tri godine kasnije, te večeras.

Domaćin je otvorio utakmicu s velikim iznenađenjem u sastavu. U prvih 11 istrčao je Ryan Giggs, dok je Wayne Rooney ostao na klupi. Očekivao se i nastup Shinjia Kagawe, no umjesto njega Alex Ferguson je u 'vatru' gurnuo Nanija. Kod Reala nije bilo većih iznenađenja, možda tek nastup Gonzala Higuaina umjesto Karima Benzeme.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 10. minuti, no Higuan je loše pucao. Uzvratio je Robin van Persie dvije minute kasnije, međutim u posljednji tren ispred Nizozemca je spasio Ramos izbacivši loptu u korner. U 20. minuti United je imao najbolju priliku u prvom dijelu, no Vidićev udarac nakon Giggsova ubačaja iz kornera završio je u vratnici. Crveni vragovi su mogli do vodstva i u 33. minuti, no Diego Lopez je dva puta sjajno reagirao. Prvo je obranio udarac Van Persiea, a zatim i Welbecka. U posljednjoj minuti prvog dijela ozlijedio se Angel Di Maria, zbog čega je Jose Mourinho bio prisiljen na zamjenu, a u igru je ušao Kaka.

Otvaranje drugog poluvremena nije moglo biti bolje za United . U 48. minuti u gužvi u kaznenom prostoru Ramos je zatresao vlastitu mrežu. U 57. minuti dogodila se sporna situacija koja je prelomila utakmicu. Nani je zbog neopreznog prekršaj nad Higuainom dobio crveni karton. Mourinho je odmah reagirao i u igru uveo našeg Luku Modrića umjesto Arbeloe.

Modrić je ubrzao igru 'Kraljevskog kluba', a u 66. minuti je sjajnim udarcem sa 25-tak metara zatresao mrežu engleskog sastava. Potpuni preokret dogodio se dvije minute kasnije kada je Cristiano Ronaldo zatresao mrežu svom bivšem klubu. Ferguson je potom sve karte bacio u napad, u igru je uveo Rooneya, a zatim i Younga. U 83. minuti United je bio korak do izjednačenja, no Lopez je čudesno obranio Rooneyjev udarac glavom. Dvije minute kasnije sjajne prilike su imali i Van Persie i Rooney no više nije bilo promjene rezultata.

MANCHESTER UNITED - REAL MADRID 1:2

MANCHESTER. Stadion Old Trafford - 75.700 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakr (Turska);

Strijelci: 1:0 Ramos (48-autogol), 1:1 Modrić (66), 1:2 Ronaldo (69)

Crveni karton: Nani (57)

Manchester United: De Gea - Rafael (od 86. Valencia), Ferdinand, Vidić, Evra - Carrick, Cleverley (od 73. Rooney) - Nani, Welbeck (od 80. Young), Giggs - Van Persie

Real Madrid: Lopez - Arbeloa (od 58. Modrić), Varane, Ramos, Coentrao - Alonso, Khedira - Di Maria (od 44. Kaka), Ozil (od 70. Pepe), Ronaldo - Higuain

Borussija u četvrtfinalu

Real Madrid i Borussia Dortmund prvi su klubovi koji su izborili plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka. 'Kraljevski klub' je na Old Traffordu pobijedio Manchester United 2:1 nakon što je prvi susret u Madridu završio bez pobjednika 1:1, dok je Borussija u Dortmundu deklasirala Šahtar 3:0, nakon što je prva utakmica u Donjecku završila 2:2.

Aktualni njemački prvak je 'razbio' Šahtar golovima Santane (31), Goetzea (37) i Blaszczykowskog (59). Darijo Srna je za ukrajinski sastav odigrao cijeli susret, dok Eduardo da Silva nije ulazio i igru.

U srijedu su na rasporedu još dvije utakmice osmine finala. U Parizu se sastaju PSG - Valencia (2:1), a u Torinu Juventus - Celtic (3:0). Preostale četiri utakmice su na rasporedu idućeg tjedna. U utorak, 12. ožujka igraju Schalke - Galatasaray (1:1) i Barcelona - Milan (0:2), a dan kasnije Malaga - Porto (0:1), te Bayern - Arsenal (3:1).

Borussia Dortmund - Šahtar 3-0, prva utakmica 2-2 (Santana 31, Götze 37, Blaszczykowski 59)

MANCHESTER UNITED - REAL MADRID 1:2 (Ramos a.g 48' / Modrić 66', Ronaldo 69')

Manchester United: De Gea, Rafael, Evra, Ferdinand, Vidić, Giggs, Carrick, Nani, Cleverley, Welbeck, Van Persie. Klupa: Lindegaard, Evans, Valencia, Young, Kagawa, Rooney, Hernández.

Real Madrid: Diego López, Varane, Ramos, Fábio Coentrão, Arbeloa, Khedira, Özil, Xabi Alonso, Di María, Ronaldo, Higuaín. Klupa: Adán, Pepe, Albiol, Kaká, Modrić, José Callejón, Benzema.

KRAJ UTAKMICE

91. minuta - Van Perise je nakon kornera bio najviši u skoku , ali Lopez zaustavlja njegov udarac

89. minuta - Modrić je dodao za Kaku koji se spustio u kazneni prostor Reala i iskosa zatresao vratnicu

85. minuta - Van Perise i Rooney u samo dvije minute stvorili su dvije velike prilike za United, ali rezultat na semaforu ostao je isti

79. minuta - Pokušao je Modrić još jednom s dvadesetak metara, ali ovog puta udarac je bio nešto slabiji

GOOL 69. minuta - Modrić je dodao za Higuaina koji loptu proslijeđuje do Ronalda koji pogađa za vodstvo Reala u Mancehesteru

GOOL 66. minuta - LUKA MODRIĆ ZAOBIŠAO JE SVOG BRANIČA I S DVADESETAK METARA NEOBRANJIVO ZATRESAO MREŽU DE GEE

64. minuta - Van Persie je opalio s dvadesetak metara, ali njegov udarac zaustavlja Lopez

58. minuta - U igru je ušao i Luka Modrić!

57. minuta - Nani je zaradio crveni karton!

GOOL 47. minuta - nakon puno odbijanja lopta je u konačnici stigla do Nanija koji je oštro ubacio na pet metara od vratiju Reala, gdje loptu lagano skreće welbeck, a Sergio Ramos u pokušaju da je izbaci, šalje loptu u vlastitu mrežu za vodstvo Manchestera

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

34. mintua - Van Persie je uputio udarac s desetak metara, a nakon što je Lopez odbio loptu na nju je naletio Welbeck čiji udarac također zaustavlja vratar Rela

32. minuta - Di Maria je dao odličnu loptu u prostor za Higuaina, ali njegov udarac iz teškog kuta brani De Gea

21. minuta - Manchester je izveo korner, a najviši u skoku bio je Vidić koji trese vratnicu

15. minuta - Giggs je uputio odličan centaršut, a Van Persiejev udarac odlazi u korner

11. minuta - Di Maria je odlično uposlio Higuaina koji se odlično oslobodio braniča, ali udarac s ruba kaznenog prostora bio je preslab

5. minuta - Nakon uvodnih pet minuta igra se odvija na sredini terena

1. minuta - Utakmica je počela!

BORUSSIA D. - ŠAHTAR 2:0 (Santana 32', Götze 37', Blaszczykowski 59')

Borussia D.: Weidenfeller, Subotić, Piszczek, Santana, Schmelzer, Bender, Gündoğan, Götze, Reus, Błaszczykowski, Lewandowski. Klupa: Langerak, Kehl, Leitner, Şahin, Grosskreutz, Bittencourt, Schieber.

Šahtar: Pyatov, Kucher, Raţ, Rakitskiy, Hübschman, Fernandinho, Teixeira, Srna, Adriano, Mkhitaryan, Taison. Klupa: Kanibolotskiy, Kryvtsov, Stepanenko, Kobin, Gai, Costa, Eduardo.

GOOL 59. minuta - Blaszczykowski je povećao vodstvo domaćina

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

GOOL 37. minuta - Lewandowski je asistirao za Götzea koji povećava vodstvo Borussije

GOOL 32. minuta - Götze je izveo udarac iz kuta, a najviši u skoku bio je Felipe Santana koji trese mrežu gostiju za vodstvo Borussije Dortmund

1. minuta - Utakmica je počela!

Linker
22. rujan 2024 17:25