AP
LIGA PRVAKA

Slovenski prvak Maribor slavio protiv Dudelangea, poraz Partizana na Cipru

Nekadašnji nogometaš Varaždina i Čakovca Dejan Mezga bio je dvostruki strijelac za Maribor u 4-1 pobjedi protiv Dudelangea
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. kolovoz 2012. 02:05

Slovenski prvak Maribor opravdao je status favorita protiv luksemburškog Dudelangea uvjerljivom 4-1 pobjedom u prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka...

Nekadašnji nogometaš Varaždina i Čakovca koji od 2007. godine nosi dres slovenskog Maribora Dejan Mezga bio je dvostruki strijelac za svoju momčad u 4-1 pobjedi protiv Dudelangea. Nisu igrači slovenskog prvaka podcijenili sastav iz Luksemburga, kako su to u 2. pretkolu učinili nogometaši austrijskog Red Bulla, pa su ljubičasti već praktički osigurali plasman u dalje natjecanje. Mezga je bio strijelac u 13. i 47. minuti.

Miran uzvrat osigurao si je i belgijski Anderlecht 5-0 slavljem protiv litvanskog Ekranasa, a poprilično je iznenađenje pobjeda švedskog Helsingborga od 3-0 na gostovanju kod poljskog prvaka Slaska.

Pozitivne ishode iz prvih utakmica imaju rumunjski predstavnici. Cluj je na domaćem travnjaku s 1-0 nadigrao češkog prvaka Slovan iz Libereca, dok je Vaslui izvukao remi 1-1 na vrućem istanbulskom terenu kod Fenerbahçea.

Beogradski Partizan kod ciparskog AEL Limassola nije uspio zabiti, a primio je jedan, dok su jedini bez golova odigrali Kopenhagen i Club Brugge.

Uzvrati su za sedam dana.

Liga prvaka, 3. pretkolo, prve utakmice:

Maribor – Dudelange 4-1

Kopenhagen – Club Brugge 0-0

AEL Limassol – Partizan 1-0

Anderlecht – Ekranas 5-0

Celtic – HJK 2-1

Cluj – Slovan Liberec 1-0

Fenerbahçe – Vaslui 1-1

Slask – Helsingborg 0-3

Linker
22. rujan 2024 07:42