KIM PRICE/CSM/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
POHVALE ZA VATRENOG

Slavni hajdukovac objasnio kako funkcionira Barcino skautiranje: ‘Evo što prate i zašto bi se Sosa uklopio‘

Kad tako kaže čovjek koji s katalonskim velikanom živi već tri desetljeća...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. travanj 2022. 15:33

Goran Vučević o Barceloninom DNK-u zna sve, doduše, sad više nije skaut, pa i nema informaciju iz prve ruke želi li doista Barca dovesti Bornu Sosu ili je zasad to još uvijek tek glasina. No, koliko smo osjetili u glasu, nije bio previše iznenađen takvom “idejom”, čisto zbog Sosinih nogometnih vještina.

- Ono što vam ja mogu reći jest da sam siguran da bi se Sosa vrlo brzo uklopio u Barcin stil igre - kazao nam je Vučević, koji objašnjava Barcin način skautiranja igrača.

- Sosa u Stuttgartu igra na drugačijoj poziciji, najčešće na lijevoj strani u 3-5-2, međutim, to u Barceloni nikad ne gledaju tako. Oni prate njegove vrline i mane, koliko je brz, koliko često igra iz prvog ili drugog dodira, koliko se može prilagoditi na Barcin stil igre. A ja mislim, gledajući Sosu, da on ima sve fizičke i nogometne predispozicije za igranje u Barceloni. Naravno, kao i svakom igraču, trebalo bi mu neko vrijeme za prilagodbu, ali po svojim karakteristikama ne sumnjam da bi imao mjesta u toj momčadi - konkretan je Vučević.

Kad tako kaže čovjek koji živi s Barcelonom već tri desetljeća, onda je jasno da bi ta priča oko Sosina dolaska u Kataloniju mogla ozbiljno “piti vodu”. Uostalom, kvalitetnih lijevih bekova, pogotovo s brojkama poput Sosinih, nema mnogo u današnjem nogometu.

Linker
17. travanj 2024 14:57